Sunday, July 13, 2014

Bismillahirrahmanirrahim...

alhamdulillah, kembali menulis pada pagi yang penuh dgn rahmat ini! semalam merupakan hari ke 44 berpantang. Tamat sudah tempoh itu dan saya merdeka! yeay! hihi. Syoklah sbb dah boleh makan mcm2... tapi selera xdalah tggi sangat sbb dok teringat2 sedara seislam kat Gaza. Selemah usaha kita boleh sedekahkan qunut nazilah, dan boikot mana2 brand yg strong support Israel laknatullah, dan sumbangkanlah dana yg termampu kpd mana2 NGO yg terlibat..

dalam entry ni, saya rasa terpanggil utk berkongsi tentang kehamilan kedua saya. Alhamdulillah...start je tahu mengandung dalam mggu ke4/5 mcm tu lah..saya mula fokus mengambil beberapa vitamin yg disarankan dalam set kehamilan shaklee dan terus stop vitamin2 yg tidak digalakkan semasa hamil. Boleh refer sini . Pada kali ini, saya mengalami alahan yg sgt teruk. Dari awal sehinggalah tempoh 5 bulan mengandung sy sering loya dan muntah2 terutamanya pada waktu lewat malam dan awal pagi (subuh), so mmg utk kali ni, lepas subuh je mesti "pengsan" huhu.. rasa sgt rugi masa, tapi sy redha dgn ujian ni. Semasa anak pertama dlu, sy rileks je, xda alahan langsung...hihi. adil la kan... lagipun kata org, mgkin berlainan jantina kot kalau keadaan mengandung tu berbeza :P tp mmg betul lah, dapat gegirl, Alhamdulillah..


ini gegirl nya, diberi nama Nur Umairah Maisara :)

Dalam tempoh 10 bulan hamil anak kedua ni vitamin yg paling konsisten adalah MEALSHAKES, VITALEA, OSTEMATRIX, VITAMIN C, OMEGAGUARD (start 5bulan). Tapi ESP saya x konsisten sgt..xtau knapa sy xbrapa boleh telan ESP ms preggy ni. Ikut mood jugak. So, bila xleh minum ESP, sy gantikan dgn PERFORMANCE DRINK atau MEALSHAKES je..hihi


ni apa yg sy telan semasa preggy


so, kenapa saya pilih vitamin2 ni?? ok, sy terangkan ye..

  • VITALEA : ada semua jenis vitamin yg ibu mengandung perlu. Sy jenis sng dapat HB low, jadi bila low, saya upkan vitalea 2biji sehari dan alhamdulillah, sgt berkesan. Mmg boleh naik smpai 11 ke atas nilainya. Kdg2 sy support jugak dgn pil HB HPA...sbb HB sy mudah turun..so kna bnyk ikhtiar, bnyk2 makan vitamin pun sy x kisah asal baby sihat. dalam VITALEA ni juga dah siap asid folik dan bbrp vits yg lain. Serius,,start tahun lepas sy x boleh telan bcompleks shaklee sbb baunya yg sgt "harum". So, sy cuma ambil vitalea setiap hari :)
  • OSTEMATRIX : sy ni liat minum susu...tapi sy tau sy perlu kalsium sbb utk jaga tulang sy dan baby. nk meneran sgt perlu kalsium kan sbb tulang mcm patah2 kn..hehe. zaman umar dlu, sy hanya sempat abeskan satu kotak susu anmun, tu pun mak aihh..xlalu! pastu dah x minum atau makan apa2 kalsium. Nasib baik muda lagi..xdalah jd kurang kalsium ke apa kan..satu lagi, mmg sy amik Oste utk elak sembelit dan Alhamdulillah...spnjg hamil jrg sgt dok lama2 dlm toilet.hihi
  • OMEGAGUARD : sy mula amik pada kandungan 5 bulan. sebiji sehari je. Utk otak anak dan otak sendri sbb masa preggy ni rasa kerap benar terlupa. Otak pun mcm lampi sket.keh3. org kata baik gak utk skin anak supaya x mudah alergik dsb. Zaman Umar dulu, amik MEGA 3 HPA. :)
  • VITAMIN C: ni saya ambil utk jaga skin sy yg bnyk gatal2 masa preggy. di muka pun jerawat naik dgn bebasnya.hihi. satu lagi, sy ambil ni as ikhtiar utk elak jangkitan masa preggy. Utk elak demam dan elak kencing kotor sbb ngandung ni kan dah la kita ni lemah emosi, jd sistem imun badan pun kurang. awal2 preggy...mmg sy kerap selsema bersin bagai. Vitamin C ni lah penyelamat dgn izin ALLAH. kata doktor biasalah kalau preggy. High water retention, perubahan hormon, mmg sdg alah tubuh kita ni... 
  • ESP/MEALSHAKES dan PD:  mengandung, badan penat. Sy perlukan tenaga segera. So, antara 3 ni wajib sy ambil. ESP walaupun x brapa boleh telan..sy pksa diri jugak sbb fikir development anak. Sbb protein penting utk bentuk sel sihat....kalau xleh telan sgt, sy ganti dgn mealshakes. Awal kehamilan....sy alami alahan yg sgt teruk sehingga sy mengalami pengurangan berat badan sbb xleh makan sangat. Nasib baik sy tgh unpaid leave..at least xdalah kena ponteng kerja kan..hihi. Apa2 pun saya masih perlukan tenaga utk menguruskan rumahtangga dan biz yg sgt rancak berkembang :P So, apa sy nk buat??huhu. Sy ikhtiar cari sesuatu utk solve masalah ni. Sy mula mengambil SHAKLEE MEALSHAKES. Alhamdulillah sgt2 membantu. At least rasa loya kurang dan sy dpt tenaga walaupun x dpt makan banyak sbb dalam MEALSHAKES dah ada semua vitamin. mmg berkesan bagi saya, tapi ESP awal2 mmg sy x amik langsung sbb sy x boleh telan langsung! haha...pelik betul. 
disamping vitamin2 di atas, saya juga mulakan pengambilan VCO HPA seawal 7 bulan kehamilan dgn tujuan utk mudahkan kelahiran dan sihatkan kulit baby. Sbb zaman umar dlu sy amalkanVCO ni dan alhamdulillah..mmg mudah keluar dan kulit dia xda msalah sgt dgn izin ALLAH :). VCO ni mak sedara suami saya yg cadangkan masa mengandungkan Umar dlu :)

so, apa manfaat sy dpt bila amalkan semua ni??? Alhamdulillah3x! badan yg cukup bertenaga. sy masih ingat masa mggu ke 37-38 sy bkerja ramai makcik2 yg tegur nampak sy still energetic. padahal sarat, tapi masih mampu ulang naik turun tangga setiap hari. Masa hari melahirkan anak pun saya masih bertenaga. Sy masih mampu berjalan sendirian ke labour room tanpa dipimpin oleh nurse dan Alhamdulillah, ALLAH berikan saya cukup tenaga utk meneran anak yg seberat 3.4 kg. huhu... xsgka besar pulak keluarnya. Scan dlm 3kg  gitu je..:P


Wajah maisara semasa mula2 dilahirkan..selepas nurse dah mandikan. Ada tanda lahir di dahi. Alhamdulillah, kulit cerah sket berbanding abg dia.hihi. Sihat sgt dia masa keluar, tapi nangis punya kuat, lapar kot..sbb mak dia x berani nk makan bnyk sblom ke labour room.hehe

selain kesan pada diri..sy dapat lihat kesannya pada baby. Rasanya maisara ada bezanya dgn umar especially dari sudut "kekerasan" badan. Maisara nampak lebih tough lepas dilahirkan even selepas lebih kurang smggu dilahirkan pun dh nampak dia dah boleh angkat betol2 kepala dia bila ditiarapkan, dalam tempoh ni juga dia dah mula pandai menujah kaki. Berbeza dgn Umar dlu yg ambil masa lebih kurang sbulan jugak rasanya utk keraskan kepala dan menujah kaki. Alhamdulillah.mgkin effect ESP dan Ostematrix yg beri cukup kalsium dan protein kpd maisara. Alhamdulillah..saya nampak perkembangan dia pun agak cepat, badan smgt mgkin cukup nutrien dan dia agak cepat kenal ibu dia. :)


tara! ni gmbar selepas 40 hari. Nampak gaya mcm dah meniarap kan? sbb kepala dan tgn very strong. Lama jugak duduk macam ni dkat 20 min pun dia bleh tahan x jatuh2 kepalanya.

hehe...panjang dah menaip ni, hope pembaca dapat something dari entry ni. Kesimpulannya dgn izin ALLAH, ikhtiar saya menggunkan vitamin shaklee spnjg mengandung kira berjaya juga. Berjaya dari sudut utk sihatkan anak dan cepatkan development dia. Yes, smuanya dari ALLAH, kita cuma ikhtiar je, ibarat kata nak simpan susu badan dalam botol kita kena pam kan, xdelah susu tu doa2 je tiba2 mengalir masuk botol sendiri. Apa2 perlukan ikhtiar sbb ALLAH dah kata, nak apa2 kita kena usaha. Dari situ ALLAH akan bagi ikut bape bnyk kita dah usaha kan...mcm ambil vitamin ni...ada stgh org x percaya, kedekut nk ambil vitamin sbb katanya kalau ALLAH nk bg sihat, sihatlah.. tapi kalau dh confirm anak tu perlu asid folik dsb tapi kita dok peluk tubuh berserah je tnpa buat apa2, agak2 ALLAH bagi ke......

fikir2kanlah.... bagi yg preggy..sy highly recommended SET MENGANDUNG SHAKLEE ni tau!
boleh hubungi saya utk info lanjut! 


Ummu Umar Umairah (Triple U)

013-4404869

Thursday, July 10, 2014

Bismillah walhamdulillah..

Allahuakbar, sudah kita melangkah ke 12 Ramadhan,,,fasa kedua bulan Ramadhan, cuba kita renungkan kembali sejauh mana kita telah utilize sebaiknya peluang yg ALLAH berikan ini. Berapa juz Al-Quran..brapa hari sudah kita hidupkan malam2 kita...dah berapa kerap doa yg kita mohon pada ALLAH. Muhasabah utk sy juga. Memandangkan masih lagi belum dapat berpuasa...saya perlu tingkatkan lagi ibadah zikir dan bertaubat sbnyknya kpd ALLAH. Moga setiap amalan kita diterima ALLAH


Insya ALLAH, hari ni saya ingin berkongsi sedikit pengalaman yg mungkin boleh dijadikan panduan kepada kita semua. Yang baik ambil, yg x baik lupakan aje..hehe. Saja share demi kebaikan bersama :) sy berlindung dari sifat tidak baik.Entry ini bukanlah bertujuan berbangga2 dgn nikmat ALLAH,tetapi skdar melahirkan kesyukuran dgn cara berkongsi yg baik kpd shbt maya saya :)


Alhamdulillah...tanggal 1 june 2014, sy selamat melahirkan seorang puteri. Alhamdulillah, kelahiran kedua juga mudah seperti kelahiran pertama 3 tahun yg lalu. ALLAHUAKBAR, sy sgt mensyukuri nikmat diberikan nikmat "mudahnya bersalin". Walaupun anak kedua saya agak risau sbb dah overdue, tapi ALLAH pujuk hati saya dgn kelahiran yg mudah dan anak yg sihat. Alhamduliilah, utk kedua2 anak saya mengambil masa dlm 10-15 minit meneran dan kesakitan contraction dlm masa bbrp jam sahaja tidak sampai berhari2. Saya admit ward dlm jam 12 dgn bukaan 3cm, dan selamat melahirkan pada jam 5.59pm. Moga akan sentiasa mudah utk kelahiran seterusnya.




Alhamdulillah..dapat jugak gegirl.Sepasang dah :)


Disebalik rezeki "mudahnya bersalin" utk dua2 kelahiran ini...terdapat beberapa tips yg ingin sy kongsi yg sy amalkan sbgai usaha utk mndapat kemudahan ini. Alhamdulillah...spnjg mengandung..sy berusaha konsisten mengamalkan 5 tips di bawah : 



  • Membaca ayat2 suci Al-Quran spt surah Maryam, Luqman, Yusoff. Semasa membaca surah2 ini saya niatkan agar dimudahkan bersalin, diberi anak yg sihat. Saya juga amalkan baca Al-Mulk dan Al-Waqiah (sbb niat nk murah rezeki juga). Ada juga hari2 yg sy terskip baca...cuma sy cuba sdaya upaya at least dlm sehari ada alunan ayat suci Al-Quran utk kandungan saya. bagi saya, membaca Al-Quran tidak kisah apa2 surah pun, akan memberi ketenangan kepada ibu dan anak seterusnya memberi kerjasama dan kefahaman ibu dan anak yg mengharmonikan proses bersalin. Lagiupun..jika kita ikhlas, ALLAH mesti sayang,,dan mestilah ALLAH mudahkan urusan kita kan. Tu skdar apa yg sy rasa :)
  • Sering memohon kemaafan dan doa daripada suami, kedua ibu bapa dan mertua. Boleh dikatakan setiap kali berbual di telefon atau berjumpa, saya akan minta maaf dan minta ma, ibu, abah doakan saya mudah bersalin. Dgn suami juga sy sntiasa minta dia doakan dan mmg sy sering mendengar doa suami setiap kali selepas kami bersolat bersama. Alhamdulillah...kita pun rasa tenang dan yakin bila dgr kan. Selain itu, sy juga praktikkan meminta doa dari org sekeliling. Cthnya jika jumpa org yg tny due date. Saya akan jwb pertanyaan berserta permintaan agar didoakan segalanya dipermudahkan. 
  • Mengambil makanan tambahan agar sentiasa bertenaga. Antara makanan tambahan yg sy amalkan secara konsisten adalah multivitamin, vitamin C, protein dan kalsium. Kata org, masa meneran, tenaga sgt2 diperlukan kerana ia melibatkan proses yg memenatkan dan menyakitkan. Oleh itu, multivitamin dan protein sgt diperlukan utk menjana tenaga segera. Semasa meneran juga, rangka2 badan terbuka dan kita memerlukan tulang dan otot yg kuat semasa meneran dan ini dibantu oleh pengambilan kalsium. Utk keahiran pertama, saya mengamalkan supplement dari HPA sbb belum kenal shaklee. Saya amalkan pil HB, VCO dan Mega3. Semasa anak kedua, saya sudah kenal shaklee dan amalkan VITALEAVITAMIN CESPOMEGAGUARD dan OSTEMATRIX spnjg kehamilan. Oh ya, VCO juga antara supplement wajib bagi saya kerana ramai yg mengatakan ia dpt memudahkan proses kelahiran kerana akan melicinkn pergerakan anak. Saya mulakan VCO pada kandungan berusia 7bulan. Cuma anak kedua ni kurang konsisten sket sbb gilir2 dgn Omega.hihi
  • Mengambil minyak selusuh. Ha... part ni ramai yg keliru. Ramai yg tidak faham mengapa kebanyakan doktor tidak menggalakkan pengambilan minyak/air selusuh. Ok, pengambilan selusuh ni mestilah dgn cara dan waktu yg betul. Saya hanya mengambil sesudu besar minyak selusuh sebaik sahaja sudah ada contraction. masa anak kedua ni bila dah 6cm baru sy minum sbb minyak baru smpai.hihi. Anak pertama dulu, dlm 3 cm rsnya sy mula minum. Ada stgh org amik minyak selusuh ni sblom start contraction...which is xdgalakkan. Sy pun xtau knapa sbb ma ckp ms dh rs sakit amik sy ikut je lah.hihi. Tapi jenis selusuh yg diambil juga kena tgk.kbnykn yg tidak digalakkan adalah air selusuh yg direndam dgn akar fatimah. kerana akar fatimah mengandungi kandungan oxytocin yg tggi dan dipercayai boleh menyebabkan contraction tanpa membuka jalan. Seksa la dik oii..rs sakit tp xda jalan..huhu. Tapi kalau selusuh dari minyak kelapa atau air zam2 biasa yg dibaca ayat suci Al-Quran, insya ALLAH...xda masalah :)
  • banyakkan aktiviti fizikal spt berjalan, mengemas rumah dsb. mengikut org tua2 altiviti fizikal ni bantu bukaan jalan kita dan mampu percepatkan baby utk turun ke jalan. dlm keadaan penat pun mmg sy pksa diri kemas rumah dan buat aktiviti lasak2. jalan2 kt shoping complex pun bleh. hihi
sekadar itulah sedikit perkongsian dari saya. Moga bermanfaat. Oh ya, satu lagi...sblom melahirkan, sebolehnya masa sakit2 tu, minta doktor masukkan ubat berak "berry" hihi supaya kita dapat keluarkan semua sisa dlm usus sebelum ke labour room. Serius cakap,sy sgt takut/segan kalau ter"berry" masa labour,sbb jalan baby nk keluar tu akan menekan usus kita kan....so mmg sy remind nurse, mintak ubat berry dlu. Hihi. Sbb kalau x abes buang sisa, nnt takut lak nk meneran sebebasnya. hehe. betol sy ckp ni, sbb ada je ibu2 yg syg nk meneran dgn bersungguh sbb risau ter"berry". At least bila dah amik ubat "berry" tu, dh bnyk kali ulang alik toilet smpai kosong dah..baru yakin nk teran dgn bersungguh. hehe..



SEPASANG SUDAH..makin bertambah tanggungjawab:)

oklah, anak pun dah bangun. Selamat mencuba tips2 yg diberikan. Apa yg baik dari ALLAH, apa yg x baik hanya kelemahan sy sbgai hamba yg sgt terbatas kemampuannya. Insya ALLAH next entry akan sy kongsikan ttg pengalaman menggunakan set shaklee utk baby kedua :)

boleh sms/whatsapp kalau nk tny apa2 especially ttg shaklee ye :)

Ummu Umar Umairah, 013-4404869

Thursday, July 3, 2014

Selesai urusan di LHDN td.. singgah mydin skjp sbb ada brg penting perlu dibeli..
Ada makcik yg tegur tny bape bulan dh baby..sy jwb br nk masuk sebulan..
trkejut dia sbb baby besar n sihat katanya..anak dia stahun pun kecik je..hihi

Alhamdulillah..baby maisara mmg sihat..lahir pun dh 3.4kg tnpa sbrg masalah...pastu asyik nk mnyusu..susu pun Alhamdulillah mengalir laju...mana x bambam jadinya...masuk wad 5 hari tu pun badan dia x susut sbb nurse ckp mmg dia leh tolerate dgn ebm yg sy bekalkn..kuat jugak lah minum katanya.

Dan nurse siap gtau...mujur lah mak dia hantar susu badan..cepat sket dia sembuh sbb susu badan antibodi sgt tggi! Masya Allah, apa lagi yg sy bleh kata utk menafikan kehebatan susu ibu?? Moga Allah mempermudahkan prjalanan ibu2 yg menyusukan anak mereka!


alhamdulillah, demi menjayakan penyusuan penuh utk Maisara, saya pilih set breastfeeding shaklee sebagai pemangkin. Saya anggap ianya sebagai energy dan mood booster kerana saya yakin, bila kita positif dan bertenaga,insya ALLAH...susu kita akan meriah dgn sendiri dan insya ALLAH, cukup untuk anak kita. Alhamdulillah, setakat hari ni, hasilnya mmg awesome, xda top up formula. 3 hari pertama ada juga bg formula sket sbb masa tu susu saya btol2 x keluar sbb lambat mengurut. Tp skrg smpai 2 tahun, insya ALLAH sepenuhnya BreastMilk! ameen!


apa saja utkmu sayang :)

Nak dapatkan SET PENYUSUAN SHAKLEE? dan juga konsultansi kesihatan dan penyusuan?? boleh hubungi saya di 013-4404869 :)

http://www.rashidahjuhari.com/search/label/Set%20Ibu%20Menyusu?m=0

SET BREASTFEEDING SHAKLEE adalah sangat sesuai untuk ibu2 menyusu yg sedang mencari sesuatu dlm membantu penghasilan susu badan yg berkualiti dan mencukupi. Set ni dpt bantu ibu lebih brtenaga supaya tdak stress so that susu lancar je. Dlm ms yg sama dpt tampung kekurangan nutrien dlm diet so that susu yg dihasilkn lebih berkualiti  trdapat bbrp pilihan set mengikut bajet ibu..tapi still mengutamakan fungsi2 penting.Saya menganggap set ini sebagai ENERGY BOOSTER dan MOOD BOOSTER :)

1. optimum set:
-ESP
-VITALEA
-ALFALFA
-OSTEMATRIX
-VITAMIN C
-B COMPLEKS

2. basic set
-ESP
-VITALEA
-ALFALFA

3. bajet set
-ESP
-ALFALFA

Ni cuma ikhtiar kita selain menjaga pemakanan dan pengambilan air. Sy guna set shaklee dan sy rasa kesan dan bezanya menyusukan anak tnpa shaklee dan dgn shaklee. Jika anda nk cuba..let me know k. Mana tau serasi dgn diri anda kn?? Sy bleh share tips yg sy follow dgn anda juga nnt;-)

-UMMU UMAR UMAIRAH, 013-4404869

1) Avoid comparisons. The biggest mistake nursing mamas make (We did this too) is compare themselves to what other nursing mamas are doing. Each nursing relationship is unique. Some had too much milk, some had just enough. 

2) Trust yourself. Before you quit, give yourself time (6 to 8 weeks) to adjust to breastfeeding.

3) Keep well hydrated. Get a water bottle with a straw and keep it filled to the brim. You never know when you'll get thirsty, and it might not be a convenient time [like while you're nursing] to get more water. 

Let's encourage and support each other. Happy breastfeeding, mamas!

Source: parents.com
Bismillahirrahmanirrahim

kesyukuran ku panjatkan kpd ALLAH atas nikmat masa dan idea utk menulis blog ini. Insya ALLAH kali ni mahu lagi berkongsi ttg acara gilang gemilang iaitu shaklee national conference 2013/2014. NC ni adalah kali kedua sepanjang kami terlibat dgn shaklee. Tahun lepas pergi saja2 amik aura tanpa layak sbrg award. hihi. Alhamdulillah..kali ni dijemput as penerima 7 awards. Alhamdulillah! Tapi disebabkan saya telah direzekikan zuriat kedua pada 1 June yg lalu. maka, hanya suami mewakili saya pada event yg diadakan pada 7&8 june ini. TQ hubby yg bersusah payah bersesak2 di NC dan snggup korban rindu tgglkn kami di rumah. :)

oklah.. biar gmbr je lah yg berbicara kn? :P

 suami saya tgh queue nak amik award kenaikan rank  key coordinator

Presiden  Shaklee Malaysia, Victor, menyampaikan award kepada suami

new product launch by shaklee - PHYTOCOL ST

suami bergambar dgn anak didik shaklee kami yang turut layak menerima award :)

mentor saya dinobatkan sebagai Master Coordinator

antara anugerah yg kami terima di majlis gilang gemilang ini.

sijil kenaikan rank dan undangan ke Glitter Gala Nite Dinner 

persembahan dari Faizal Tahir dgn lagu GEMURUH, lagu tema group Jutawan tuh, hihi

ni CEO shaklee International, Mr Roger Barnett. Turut turun padang utk menyampaikan anugerah kpd para jutawan shaklee :)

ni saya x ingat siapa, tapi salah seorang org besar dlm shaklee international.huhu


oklah, rsnya tu saja sy dpt bagi utk entry ni, kalau nk upload semua 110 gambar x larat..hihi. Ada album tu dlm group rahsia saya. 

dikesempatan ini, saya ingin merakamkan setinggi penghargaan kepada mereka yg telah banyak membantu kejayaan saya ini. Terima kasih kepada penyokong kuat saya, En Ahmad Farhan yg bnyk bersabar dlm membantu bisness saya, juga kpd anak cucu shaklee saya yg sgt komited, serta para customers yg sntiasa menyokong saya dlm jualan. Alhamdulillah, dgn izin ALLAH, berkat usaha sy yg sdikit, dan berkat sokongan anda, inilah hasilnya. Dan anugerah ini adalah utk anda semua! :)

TQ ALLAH! TQ ALL! :)

with love,

Ummu Umar Umairah, 013-4404869 :)

*psst, anda juga ada peluang menghadiri majlis begini dan berpeluang menerima anugerah sebegini dgn hanya bermula dgn shaklee dan bermodalkan rm75 sahaja! saya sedia membantu anda menjana 3,4,5 angka dgn shaklee! join us now! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ 4 COMING :)

PROMOSI JULY 2014

PROMOSI JULY 2014
VIVIX BUY 6 FREE 1!

PENGEDAR SHAKLEE YG SAH DI MALAYSIA!

PENGEDAR SHAKLEE YG SAH DI MALAYSIA!
sedia memberi konsultansi percuma ekslusif untuk pelanggan kami sahaja!

LABELS

advanced joint health tablet (4) alfalfa (8) allergik (3) anemia (1) antibodi (1) antikanser (5) antioksidan (6) arthritis (1) asid folic (1) atasi sembelit (1) b complex (5) basic H (1) batu karang (1) berat badan idaman (1) berat badan ideal (2) BMI (3) breastfeeding (12) carotomax (2) chewable vitamin C (1) child development (8) collagen powder (6) CoQ health (2) Cyst ovari (2) darah tinggi (1) dehydration (3) demam (2) DIARI WAHM (25) ekzema (2) ESP (23) Family Wellness Programme (1) fibroid (1) gastrik (2) GLA complex (9) Good to know (52) GOUT (1) Haircare (4) healing crisis (1) herbal Cream (1) herblax (1) hukum menipu testimoni (1) Ibu Menyusu (1) imbalance hormon (1) immune booster (4) Indeks Glisemik (1) Joint Health Set (3) Juadah Puasa (1) kalsium (1) keahlian Shaklee (1) keputihan (2) kesihatan jantung (1) kesihatan lelaki (1) kesihatan wanita (17) kesuburan (5) Kuih Raya (1) kulit cantik (4) kulit kering (2) Kurus (3) Lecithin (2) low hb (2) luka cepat sembuh (1) mealshakes (12) mencegah kehamilan (1) mighty triple gem programme (1) mobile water filter (1) my testimoni (6) Nutriferon (6) Nutriwhite (4) obesiti (2) OmegaGuard (7) Ostematrix (6) Pengedar Shaklee (2) penghadaman (1) penjagaan dalaman (24) penjagaan kediaman (3) penjagaan luaran (5) Performance Drink (5) pipi merah (1) pregnancy and fertility (5) promotion (6) PROSTAT (1) Protein (3) resdung (2) ruam (1) Set Diabetes (2) Set Ibu Berpantang (9) Set Ibu Mengandung (7) Set Ibu Menyusu (12) SET LELAKI (1) Set Puasa (3) Setiu (1) shaklee difference (9) shaklee kuala terengganu (3) sinus (1) skincare and beauty (31) slimming set (3) strawberry (1) tambah berat (1) tambah selera (1) tazkirah (15) tenaga (1) Terengganu (1) terlalu kurus (2) testimoni (66) testimoni breastfeeding (1) Testimoni Set Ibu Berpantang (7) Testimoni Set Ibu Mengandung (6) Testimoni Set Ibu Menyusu (5) Testimoni Set Kesuburan (1) Testimoni Slimming Set (2) Tips Berpantang (1) Tips Bersalin (4) Tips Penyusuan (7) Total Wellness Connection (1) tumit pecah (1) vitalea (7) vitamin C (6) Vitamin E (12) vitamin semulajadi (2) vitamin sintetik (2) vivix (12) Weight management (6) zinc complex (1)

Ikut saya kalau mahu cantik :)

Powered by Blogger.

Rashidah Juhari

Rashidah Juhari

KENALI SAYA

Name: Rashidah Juhari
Tahun kelahiran: 1987
Latar belakang pendidikan : Degree in Mechanical Engineering, Universiti Teknologi PETRONAS (2005-2009)
Profession: Mechanical & Inspection Instructor, PETRONAS Technical Training Sdn Bhd (2010-current)

TINGGALKAN JEJAK!






JANA PENDAPATAN DARI RUMAH

JANA PENDAPATAN DARI RUMAH
Teringin nak jadi ibu yang hanya bekerja dari rumah??? klik skrg, sy bantu anda dgn SHAKLEE!

SHAKLEE IS DAILY NEED!

Popular Posts