Friday, November 21, 2014

بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ

Segala puji bagi ALLAH yang telah memberikan nikmat Islam dan Iman. Tidak lupa kepada nikmat rezeki kesihatan dan kekayaaan yang membolehkan kita menikmati kehidupan dgn penuh ketenangan.

Insya ALLAH, setelah sebulan berhutang entry, kini saya kembali aktif menekan keyboard untuk berkongsi sesuatu yg sangat bermakna dalam hidup saya,

ALHAMDULILLAH, pada cuti deepavali yang lalu saya diizinkan ALLAH untuk menghadiri sesi MASTER TOUR PANTAI TIMUR. Sesi ini menggabungkan 4 MASTERS hebat dari bumi TERENGGANU yg terbukti telah mencapai kejayaan besar dalam MLM PALING BEST iaitu SHAKLEE.

4 MASTERS yg dimaksudkan adalah MASTER NUR ZAHIRAH, MASTER WAN MULIANI, MASTER NORAINI AHMAD dan MASTER FARIZAN. tgk gambar bawah untuk lebih kenal.


comel-comel kan orangnya..dan juga sgt berjaya. SAYA KAGUM! 

Sharing dimulakan oleh speaker jemputan DOKTOR NADIA KADIR yg merupakan seorang doktor di HSNZ dan juga merupakan SID. Sharing yg sangat bermanfaat tentang perubatan moden dan membincangkan juga tentang kepentingan suplemen dalam perubatan moden. Antara isi menarik adalah, walaupun perubatan moden banyak menggunakan dadah, tetapi penggunaan supplement juga boleh membantu dalam pengawalan sesetengah penyakit. Contohnya ada satu kes dimana doktor menggunakan OMEGA yang disalurkan kepada pesakit di ICU sebagai usaha untuk melancarkan pengaliran darah. Perkara-perkara sebegini banyak ditulis di dalam journal perubatan yang boleh didapati dengan melayari internet sahaja. Pesan DR NADIA juga agar kita lebih berhati-hati dalam memilih supplement kerana sekarang sangat banyak vitamin dan makanan tambahan yang mengandungi racun dan bahan kimia merbahaya yang jelas boleh mendatangkan mudarat kepada tubuh badan. Jangan disebabkan tertarik dengan iklan, kita sanggup korbankan anugerah tubuh badan dari ALLAH ini.

seterusnya sharing dari Master Wan Muliani yang banyak menceritakan tentang melakukan apa yang kita sayang dan menyayangi apa yang kita lakukan. Alhamdulillah, sharing yang diselit dengan lagi motivasi "DISINI LAHIRNYA SEBUAH CINTA" dan "HAMPIR KE SITU" sangat memberi rasa syahdu serta mengingatkan semula saya akan impian yang semakin saya lupakan disebabkan rasa kabur. Ianya suatu yang normal jika kita sudah hampir putus asa, sebab itu sangat penting untuk kita sentiasa berdamping dengan orang yang positif agar sentiasa mendapat semangat untuk terus mengejar kejayaan yg semakin hampir walaupun kita masih belum tahu detiknya :)

Sharing dari Master Farizan lebih kepada marketing strategi. Cara-cara menarik customer untuk mencuba produk kita. Alhamdulillah, sangat bermanfaat dan bila saya aplikasikan memang menjadi! Ye lah kan, dalam shaklee, kita ada produk yang sangat bagus, dan sangat rugi jika salah berkongsi orang tidak berminat pula. so, kena ada teknik dan caranya. Nak tahu tekniknya? kena lah join secret group Empayar Shidah Shaklee dulu ya :)

khusyuk meneguk ilmu..anak dipangkuan bukan alasan untuk skip!

Sharing ketiga dari Master Ani Ahmad. Saya tak dpt banyak input sebab terpaksa keluar dewan anak meragam nak menyusu dan tidur :) Tapi Master Ani ada menceritakan strategi bagaimana mahu naik pangkat dalam shaklee dan semestinya semua orang mahukannya! the rule is simple, Find a GREAT MENTOR and DUPLICATE! bagaimana nak DUPLICATE?? carilah MENTOR anda dulu! 

tidur dah...tq abg sudi jagakan anak2 spnjg sesi berlangsung.


Sharing terakhir dari Master Nur Zahirah who is my SIFU! banyak menceritakan strategi dalam meggapai impian. Katanya, tidak ramai yang berani bermimpi besar! sebab tu sentiasa stuck. Kita WAJIB berimpian BESAR dan tuliskan! dan katanya, setiap impian mesti dimurnikan dengan NIAT. cthnya buat SHAKLEE mmg kita nak dpt income kan, tapi sebelum tu NIAT terbesar dan UTAMA kita adalah.... " MEMBANTU MENYELESAIKAN MASALAH ORANG LAIN". sbb konsepnya mudah,,, bila kita tolong orang, ALLAH akan tolong kita :) Banyak sangat ilmu yang dikongsikan MASTER IRA yang saya ekslusifkan hanya untuk anak cucu saya dalam ESS tau! nak tau?? Jom join ESS! :)

bersama anak dan mak shaklee 


Hati ini sangat tersentuh mendengar perkongsian dari mereka. Sangat-sangat membuka minda. Sangat membangkitkan jiwa yang kadangkala ada turun naiknya. Alhamdulillah, saya syukuri rezeki ilmu dan motivasi dari ALLAH,bersyukur dipertemukan dengan insan2 positif yang tidak pernah jemu memberi kepada mereka yang memerlukan.

maisara dan ciknor. kaknor bnyk pglaman dlm biz dan katanya shaklee biz yg paling mudah. :)
1st time masuk prinzpark kito bergambar deh :)

oklah, setakat itulah sharing saya hari ini, harap memberi manfaat untuk kita bersama. Kalau nak cuba produk shaklee, beranikan diri utk SMS saya di 0134404869. Whatsapp pun boleh! :) nak join ahli pun sgt digalakkan dgn pendaftaran rm75 je seumur hidup. Meh kita bisik2 ye.


FREE COD UNTUK KAWASAN GONG BADAK HINGGA BANDAR KUALA TERENGGANU.

selain kawasan ini, saya tidak menyediakan COD, boleh SELF PICK UP di rumah saya, GONG BADAK :)

Thursday, October 23, 2014

RASA KECEWA VITAMIN YANG DIAMBIL TAK BAGI HASILYANG KITA NAK????

OK2, TANYA DIRI BERAPA LAMA DAH GUNA..KALAU SEKADAR SEBULAN DUA... BELUM CUKUP MASA UNTUK FRUST!

TESTIMONI LAST YEAR, TAPI RASA NAK UP BALIK KAT SINI, YEAH!!


"berkat kesabaran inilah hasilnya....

selalunya kita dgr testimoni yg laju..cthnya after 1 week..kulit rasa moist, after 1bulan kulit jadi licin... tapi tak kurang jugak...ada sesetengahnya, bila x rasa hasil positif dlam masa sebulan dua...mula rasa kecewa...


tapi ni sy kongsikan..testimoni my loyal customer, merangkap juga anak buah shaklee sy. Walaupun mula2 guna shaklee, segala jerawat keluar kat muka... tapi berkat kesabaran dia meneruskan pengambilan ESP dan MEALSHAKES selama setahun... nah! inilah hasilnya! katanya, after 1 year, mmg sgt puas hati dgn ESP! dan2 aje, kwn2 yg takut tgk muka akak ni dlu dah berpusu-pusu borong ESP, haha!
pm atau sms saya (Shidah) di 013-4404869 utk maklumat lanjut. 


*crop mata sbb nak rahsiakan identity, model saya ni malu (^_^)v"


NAMPAK X....

LAIN BODY, LAIN REACTION KAN...'

SO...SABARRRR!!!

BERMINAT DGN SKINCARE SET SHAKLEE???

JOM SEMBANG! 

RASHIDAH, 013-4404869 :)


stok susu baby maisara :) x banyak, tapi CUKUP! ALLAH bagi ikut kecukupan tau :)
Berpagian menyusun stok susu baby maisara sblom bertolak ke prinzpark utk meneguk ilmu dari masters2 hebat.
Alhamdulillah dpt cover balik production lepas cuak tgk stok menyusut hari tu.
Tekniknya hanya:


1.tingkatkan waktu mengepam
2.power pumping
3.makan dgn teratur
4.happy2 saja jgn stress.
5. Konsisten amik supplemen

*lepas ni sapa buat saya stress, saya cepuk dgn botol susu.hahahaha


Ummu Umar, 013-4404869 :)

Adakah anda sering mengalami keletihan, pening kepala, susah tidur, sakit-sakit badan terutamanya di kawasan bahu dan belakang, degupan jantung yang kuat, sakit dada, meloya, ketar badan, sejuk tangan dan berpeluh???

JIKA YA! anda sudah menunjukkan gejala STRESS yg melampau!

Stress jangka panjang akan menyebabkan aliran hormon adrenalin dan kortisol secara terus-menerus masuk ke dalam darah, dan aliran ini memiliki kesan kerosakan kpd tubuh badan.

Dan kedua2 hormon ini boleh menyumbang kpd tekanan darah tinggi dan kehilangan fungsi kekuatan tubuh.

Ha...dah tau stress bahaya..xyahlah stress sgt dok kejar dunia. Haha. Akhir2 tahun ni elok sgtlah standby BCOMPLEX sbotol dua kat rumah and ofis tu kan.. hehe

Kenapa pulak bcompleks?? Sbb ianya mengandungi Niacin yg terbukti mampu melegakan masalah berkaitan depressi.

Nak cuba bcomplex? Pastikan saya tahu ye.. psstt..stress x baik utk ibu mengandung dan menyusu 


Rashidah, 0134404869 

Monday, October 20, 2014



dah lama nak share testimoni sahabat baik saya a.k.a my roommate zaman U dulu-dulu. hehe..

jom kita ikuti kisah bagaimana wani jatuh cinta dengan shaklee :)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

source: wani

Saat hatiku terpaut dan jatuh cinta...



Alhamdulillah....setelah sekian lama, sempat jugak nak menulis....haaa...saat hatiku terpaut dan jatuh cinta....agak2 cinta monyet ke cinta manusia yer? ihi..Ni nak citer pasal saat aku jatuh cinta dengan vitamin favourit ku....SHAKLEE :)


Sebenarnya saya start beli shaklee dah lama dah....tahun 2012 kot....tapi nak wat camana, mmg terkenal dgn sikap xde disiplin kan....so makan tak sampai sebulan stop....haha....buat pekasam jela vitamin-vitamin tu kat lam peti...


Pastu, akhir tahun lepas lam bulan september or oktober gitu, saya rasa nak try balik shaklee ni sbb masa tu cam ada rasa sakit2 belakang....mula la terpikir, kurang kalsium kot, sbb saya mmg tak suka minum susu...bukan setakat tak suka, tapi mmg tak leh telan and minum....hahahha...so saya pon mesej la ex-rumet saya masa kat UTP dulu (dia ni jual shaklee dah lama....yg masa tahun 2012 tu pon saya beli ngn dia jugak la..ihi)...so dia pon suggest la kat saya untuk ambik OSTEMATRIX...ini rupa dia...kat dalam ni ada cukup sumber kalsium yg diperlukan oleh badan berserta vitamin D dan magnesium serta boron yg diperlukan utk bantu penyerapan kalsium...kalo kalsium saje yang ada, sia2 je sbb kalsium tu xleh pon nk di serap... (nanti kita citer lebih lagi pasal OSTEMATRIX ni lenkali k)...





Yang keduanya...saya pon masa tu cam ada darah-darah sikit kat najis...cuak plak...buasir ke?? so saya pon tanya jugak kat dia...anything to suggest? so dia pon suggest tambah ZINC dan OMEGA...'semua pon ada ni'...saya cakap lam hati...pastu teros tanya lagi2 produk untuk period pain saya...haha (teruja punya pasal...berkesan ke tak belom tau...and disiplin makan ke tak pon tatau...haha)


Last2, ni la hasil produk yang saya amik dengan rumet saya tu...:)





Ok, lepas saya makan....saya makan memang ikot jadual tao...ni testimoni saya;


Najis saya dah tak ada darah!!! tak sampai seminggu pon makan ZINC, OMEGA and OSTEMATRIX...alhamdulillah...
Saya dah tak perlu ambil MC tiap-tiap bulan....sbb period pain saya dah hilang berkat ambik GLA dan dengan izin Allah ofcourse...
Yang ni saya tak expect pon...kepala saya dah tak cepat sakit macam dulu...kalo dulu memang selalu sakit tahap rasa nak hantuk kat dinding....saya btau rumet saya, de cakap...."Wani ambik B-COMPLEX dengan OSTEMATRIX kn...dia memang bagus untuk migrain...


Tu diaa~~~ objektif 2 je....tapi dapat 3 teros...Alhamdulillah....so saya pon teros JATUH CINTA dengan shaklee...and teros tanya rumet camana nk jadi member...sbb harga member ofkos jauh lebih murah kan....20-30% jimat....boleh la simpan2 duit sket...ihihi


Sampai situ dulu kisah cinta saya on product...next time saya cite camane saya jatuh cinta dengan bisness dia plak k...wink3~~ :)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ha..bestkan...mmg berkesan produk shaklee ni kalau ikut cara yang betul.hehe

pm saya kalau berkenan dgn produk shaklee

rashidah 013-4404869

Phytocol-ST™

Bertindak Secara Semula Jadi untuk Merendahkan Paras Kolesterol

Kod Produk:11006 (60 tablet)
Phytocol-ST ialah rumusan proprietari yang dapat menghalang penyerapan kolesterol oleh tubuh.
  • Mengandungi bahan-bahan yang terbukti secara klinikal, dan disokong oleh lebih 80 kajian, berkesan dalam merendahkan paras kolesterol LDL secara semula jadi
  • Dirumus daripada campuran sterol & stanol
  • Membekalkan 2,000mg sterol & stanol tumbuhan setiap hari, mengikut saranan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ 4 COMING :)

PENGEDAR SHAKLEE YG SAH DI MALAYSIA!

PENGEDAR SHAKLEE YG SAH DI MALAYSIA!
sedia memberi konsultansi percuma ekslusif untuk pelanggan kami sahaja!

LABELS

advanced joint health tablet (4) alfalfa (8) allergik (3) anemia (1) antibodi (1) antikanser (5) antioksidan (6) arthritis (1) asid folic (1) atasi sembelit (1) b complex (6) basic H (1) batu karang (1) berat badan idaman (1) berat badan ideal (2) BMI (3) breastfeeding (12) carotomax (2) chewable vitamin C (1) child development (8) collagen powder (6) CoQ health (2) Cyst ovari (2) darah tinggi (1) dehydration (3) demam (2) ekzema (3) ESP (26) Family Wellness Programme (1) fibroid (1) gastrik (2) GLA complex (9) Good to know (52) GOUT (1) Haircare (4) healing crisis (1) herbal Cream (2) herblax (1) hukum menipu testimoni (1) Ibu Menyusu (1) imbalance hormon (1) immune booster (4) Indeks Glisemik (1) Joint Health Set (3) Juadah Puasa (1) kalsium (1) keahlian Shaklee (1) keputihan (2) kesihatan jantung (1) kesihatan lelaki (1) kesihatan wanita (17) kesuburan (5) Kuih Raya (1) kulit cantik (4) kulit kering (2) Kurus (3) Lecithin (2) low hb (2) luka cepat sembuh (1) mealshakes (12) mencegah kehamilan (1) mighty triple gem programme (1) mobile water filter (1) my testimoni (6) Nutriferon (6) Nutriwhite (4) obesiti (2) OmegaGuard (7) Ostematrix (6) Pengedar Shaklee (2) penghadaman (1) penjagaan dalaman (24) penjagaan kediaman (3) penjagaan luaran (5) Performance Drink (5) pipi merah (1) pregnancy and fertility (5) promotion (7) PROSTAT (1) Protein (3) rahsia awet muda (1) resdung (3) ruam (1) seronoknya bershaklee (27) Set Diabetes (2) Set Ibu Berpantang (9) Set Ibu Mengandung (7) Set Ibu Menyusu (13) SET LELAKI (1) Set Puasa (3) Setiu (1) shaklee difference (9) shaklee kuala terengganu (3) sinus (1) skincare and beauty (32) slimming set (3) strawberry (1) tambah berat (1) tambah selera (1) tazkirah (15) tenaga (1) Terengganu (1) terlalu kurus (2) testimoni (66) testimoni breastfeeding (1) Testimoni Set Ibu Berpantang (7) Testimoni Set Ibu Mengandung (6) Testimoni Set Ibu Menyusu (5) Testimoni Set Kesuburan (1) Testimoni Slimming Set (2) Tips Berpantang (1) Tips Bersalin (4) Tips Penyusuan (9) Total Wellness Connection (1) tumit pecah (1) vitalea (7) vitamin C (7) Vitamin E (12) vitamin semulajadi (2) vitamin sintetik (2) vivix (13) Weight management (6) zinc complex (1)

Ikut saya kalau mahu cantik :)

Powered by Blogger.

KENALI KAMI

KENALI KAMI
Key Coordinator Rashidah Juhari

TINGGALKAN JEJAK!






JANA PENDAPATAN DARI RUMAH

JANA PENDAPATAN DARI RUMAH
Teringin nak jadi ibu yang hanya bekerja dari rumah??? klik skrg, sy bantu anda dgn SHAKLEE!

SHAKLEE IS DAILY NEED!

Popular Posts