Friday, March 27, 2015

TERTANYA-TANYA MANFAAT, DAN KEBAIKAN SHAKLEE ESP??
APA BEZANYA SHAKLEE ESP DENGAN SOYA-SOYA LAIN???
DISINI SAYA KONGSIKAN, PRODUCT KNOWLEDGE TABLE UNTUK TATAPAN ANDA!

TAK KENAL, MAKA TAK CINTA, BILA TAK CINTA, TAK RASA NAK CUBA, BILA TAK CUBA, ANDA YANG RUGI! :)


APA KEPUTUSAN ANDA SELEPAS BACA NI?? NAK CUBA?? RM 150 JE :)
HUBUNGI RASHIDAH DI 0134404869 :)

Tuesday, March 24, 2015

Alhamdulillah, beberapa hari lepas saya sempat buat 1 survey ringkas di facebook yang berkaitan produk shaklee yang  paling digemari. Seronok tengok kawan-kawan respon dengan feedback yang cukup-cukup positif! Anda nak tahu apa antara respon mereka??? jom kita tengok kat bawah ni! :)



seee....betapa bagusnya produk shaklee, bukan saya sorang yang cakap...nak cuba shaklee?? sms/whatsapp ke 0134404869 sekarang :)

Tuesday, March 10, 2015


Haaa..ginilah ragamnya berbisness dgn anak kecil. Tgh tulis order pun sambil memangku, tgh menuntut ilmu dari sifu si kecil menyelit. 

Kalau lah sy tggu masa yg sgt2 perfect tanpa gangguan agak2nya smpai skrg sy x bershaklee.. tapi sbb saya tahu bahawa sy sendiri yg bertanggungjawab terhadap masa dan usaha saya.. saya guna sahaja peluang yg ada dan jadikan ia perfect!

Alhamdulillah... tahun ke3 bershaklee dgn penuh semangat! Bukan smgt nk kaya, tapi smgt nk bantu lebih ramai manusia sihat dan selesa dgn shaklee! Kaya tu..bonus je dlm berniaga jika niat kita ikhlas!

Izinkan saya bantu anda lebih sihat dengan shaklee! izinkan saya bantu anda dari 0 income kepada ada income. nak jana 500-1000 ringgit sebulan?? hubungi 0134404869 :)

Alhamdulillah.. setelah hampir setahun puasa pergi branch, semalam sampai jugak ke cawangan shaklee JB. Bangunan baru, besar dan sangat selesa! Bukti shaklee semakin berkembang! Pasni nak tnggu branch KB pindah pulak, nak rasa ofis baru.hihi. sekali setahun g branch xpo doh sbb urusan lain kita leh setel Online.. hehe

Oh ya, ni alamat terbaru Shaklee, 

no 47, 49 & 51,
Jalan Molek 3.20,
Taman Molek,
81100 Johor Bahru.
Tel: 07-3507245

x caya leh tgk poster bawah ni ye: :P


nak juga merasa pergi branch? register ahli dulu dengan saya ye, ID 867851 
hubungi saya di 0134404869 :)


ALHAMDULILLAH!

Tiba masanya untuk saya berkongsi apa yang kami buat di Kemasik pada 27 FEB 2015! Ianya satu sesi yang cukup hebat dimana kami berkongsi input-input penting tentang marketing dan motivation.


Seronok sangat sebab dah lama tak berkumpul kan. Antara perkongsian menarik dari Master Zahirah adalah beberapa tips menarik dari program IMKK Dr Azizan yang dihadiri beliau seperti:

  • teknik zero mind
  • teknik pernafasan alpha
selain itu ada juga dikongsikan tips menarik tentang offline marketing. Ye lah, selama ni kita banyak fokus online je, macam tak best jugak sebab orang kata offline ni kita lagi dekat dengan customer kan. hehe. Dalam sesi ni juga kami diberi assignment untuk menyiapkan 1 video berkaitan dengan produk yang kami suka :) Alhamdulillah, saya selesai berkongsi tentang produk shaklee yang sangat2 saya suka! iaitu OSTEMATRIX! nak tau kenapa saya suka?? ok, kita tonton video dalam next entry ya! hehe :)

oklah, itu saja perkongsian kali ni :) nak tanya apa2 sms or whatsapp ye :) 0134404869







Wednesday, March 4, 2015



Dalam group shaklee saya,
Kami disarankan buat master checklist..
Iaitu checklist zikir, solat dhuha, tahajud dsb..

Bila melihat master checklist,
Kita kena faham betul2 konsepnya,
Ada yg berpendapat buat semua ni supaya amalan2 ini jadi pembuka rezeki..seolah2 bila kita buat apa Allah suka, Allah beri apa kita suka...

Bagi saya, tidak boleh anggap seperti itu kerana ibadah kita ni bukanlah pengukur hebatnya kita..tidak boleh jadikan sesuatu untuk meminta-minta balasan Allah.. takut2 kita jadi org yg terlalu bergantung dengan amalan kita..takut2 bila kita tergelincir dari amalan2 kita..kita jadi hilang pengharapan terhadap rahmat Allah..

Saya lebih faham konsep master checklist ini adalah usaha kita mencari ketenangan jiwa kerana dalam berusaha untuk mencapai sesuatu...ketenangan hati itu sangat2 penting, sebab ia akan memandu kita ke arah tindakan yang lebih baik selari dengan ilham ALLAH s.w.t.. bila kita ingat Allah..hati lebih tenang..maka segala yang kita lakukan akan lebih bermakna disisi Allah. Dan kita lakukan bukan sbb mengharap Allah bagi kita sesuatu maka bila kita xdpt sesuatu pun kita x rasa berkira dgn Allah, dan kalau kita dah tergelincir sedikit dari amalan kita pun...kita akan terus yakin rahmat Allah itu sentiasa ada.. dan dgn meyakini sifat maha pengasih Allah ini kita akan terus perbetulkn apa yg tersasar itu..

Konsep master checklist ini, boleh digunakan dimana2 saja, bila2 masa sahaja, utk siapa2 sahaja. Insya Allah, terhindar dari segala keluh kesah :-)

Sebarang pertanyaan atau ingin
mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui : Email : shadiraakashi@gmail.com SMS/ WhatsApp : 0134404869 Facebook Page: Ummu Umar's Choice
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ 4 COMING :)

PENGEDAR SHAKLEE YG SAH DI MALAYSIA!

PENGEDAR SHAKLEE YG SAH DI MALAYSIA!
sedia memberi konsultansi percuma ekslusif untuk pelanggan kami sahaja!

LABELS

advanced joint health tablet (4) alfalfa (9) allergik (3) anemia (1) antibodi (1) antikanser (5) antioksidan (6) arthritis (1) asid folic (1) atasi sembelit (1) b complex (6) basic H (2) batu karang (1) berat badan idaman (1) berat badan ideal (2) BMI (3) breastfeeding (12) carotomax (2) chewable vitamin C (1) child development (8) collagen powder (6) CoQ health (2) Cyst ovari (2) darah tinggi (1) dehydration (3) demam (2) ekzema (3) ESP (27) Family Wellness Programme (1) fibroid (1) gastrik (2) GLA complex (9) Good to know (52) GOUT (1) Haircare (4) healing crisis (1) herbal Cream (2) herblax (1) hukum menipu testimoni (1) Ibu Menyusu (1) imbalance hormon (1) immune booster (4) Indeks Glisemik (1) Joint Health Set (3) Juadah Puasa (1) kalsium (1) keahlian Shaklee (1) keputihan (2) kesihatan jantung (1) kesihatan lelaki (1) kesihatan wanita (17) kesuburan (5) Kuih Raya (1) kulit cantik (4) kulit kering (2) Kurus (3) Lecithin (2) low hb (2) luka cepat sembuh (1) mealshakes (12) mencegah kehamilan (1) mighty triple gem programme (1) mobile water filter (1) my testimoni (6) Nutriferon (6) Nutriwhite (5) obesiti (2) OmegaGuard (7) Ostematrix (6) Pengedar Shaklee (2) penghadaman (1) penjagaan dalaman (24) penjagaan kediaman (3) penjagaan luaran (5) Performance Drink (5) pipi merah (1) pregnancy and fertility (5) promotion (8) PROSTAT (1) Protein (3) rahsia awet muda (1) resdung (3) ruam (1) seronoknya bershaklee (30) Set Diabetes (2) Set Ibu Berpantang (9) Set Ibu Mengandung (7) Set Ibu Menyusu (13) SET LELAKI (1) Set Puasa (3) Setiu (1) shaklee difference (9) shaklee kuala terengganu (3) sinus (1) skincare and beauty (32) slimming set (3) strawberry (1) tambah berat (1) tambah selera (1) tazkirah (16) tenaga (1) Terengganu (1) terlalu kurus (2) testimoni (67) testimoni breastfeeding (1) Testimoni Set Ibu Berpantang (7) Testimoni Set Ibu Mengandung (6) Testimoni Set Ibu Menyusu (5) Testimoni Set Kesuburan (1) Testimoni Slimming Set (2) Tips Berpantang (1) Tips Bersalin (4) Tips Penyusuan (9) Total Wellness Connection (1) tumit pecah (1) vitalea (7) vitamin C (7) Vitamin E (12) vitamin semulajadi (2) vitamin sintetik (2) vivix (14) Weight management (6) zinc complex (1)

Ikut saya kalau mahu cantik :)

Powered by Blogger.

KENALI KAMI

KENALI KAMI
Key Coordinator Rashidah Juhari

TINGGALKAN JEJAK!






JANA PENDAPATAN DARI RUMAH

JANA PENDAPATAN DARI RUMAH
Teringin nak jadi ibu yang hanya bekerja dari rumah??? klik skrg, sy bantu anda dgn SHAKLEE!

SHAKLEE IS DAILY NEED!

Popular Posts