Sunday, May 24, 2015

Walaupun ramai yg cakap

"Age is just a number..
What more important is.. ur experience and skill"

Tapi still utk sstgh org..dia still akan ada ego dgn nilai umurnya walaupun dia sedar skill dan ilmunya x seberapa. Takkan sekali2 dia dgr nasihat atau tips daripada org yg lebih muda darinya..

Saya xkisah org tu muda sket pun. Asal sy tau dia dh ada pengalaman dan ilmu dlm hal tu..sy boleh je follow tips dan nasihat dia. Insya Allah 

coretan pendek oleh Ummu Umar :)
013-4404869


Beberapa hari lepas..

Saya sembang dengan sorang makcik... sembang berkisar soal rezeki..

Antara pesanan dia.... hidup jgn sombong2..Sebab org sombong Allah tarik rezeki. X kisah rezeki dalam bentuk wang ke.. kesihatan ke..kecantikan ke.. zuriat ke...kalau sombong Allah tarik mana2 je pd bila2 ms je..

Kata dia lagi.. suka tarik muka masam depan org..nak2 kalau org tua.. tu dh dikira sombong la tu.. belom lagi ckp bab cakap berlagak dan sebagainya..

Ku terus sentap..istighfar dlm hati..mohon ampun pada ALLAH takut2 sepanjang hidup ada sombong dalam hati dan kelakuan...


"WE BELIEVE THAT HOME SHOULD BE THE SAFEST PLACE IN THE WHOLE WORLD"

Inilah pendirian shaklee tentang pentingnya keselamatan di rumah. Bagaimana saya memastikan rumah saya sentiasa selamat???

Rahsianya adalah dengan mengshakleekan kediaman saya dengan rangkaian Shaklee Healthy Home products. Dan produk yang paling saya gemari adalah Pencuci serbaguna basic H dan Hand Dishwash. 



Gambar 2 botol dishwash itu menunjukkan situasi dimana belum lagi habis 1botol..saya dah standby awal2. Hehe..

Hampir setahun saya sudah shakleekan peralatan dapur saya. Sekali cuba saya tidak pandang dishwash lain dah...baunya sangat wangi! Nak makan rasa! Hihi

Saya sgt yakin dgn pencuci ini sebab saya banyak mencuci alat2 mengepam..botol susu yg setiap hari anak2 saya guna. Bygkan anda mengguna pencuci dgn bhn kimia dan sisa2nya masih melekat bila anak anda menghisap botol susu! Ngeri kan??


#HealthyHome
#ShakleeKualaTerengganu

#013-4404869 - Siti Rashidah
# COD area (Gong Badak, Seberang Takir, Manir, Batu Rakit, INSTEP, Manir, Unisza, UMT)

Tuesday, April 14, 2015

ok, ini pulak satu lagi testimoni downline saya yang pernah disahkan mengidap cyst. Alhamdulillah, memang berkesan set shaklee dgn dia especially GLA complex. apa kata kita review jap testimoni fatihah ni : sumber : cyst kecut dgn shaklee



FALL IN LOVE!! with SHAKLEE
U have an ovarian cyst!!

Pergh...ayat boleh buat jantung kejut u!!!

camne tetiba leh ader lak??keturunan ke??ape ker??

no wonderla aku tak period...<<igtkan sebab ngah menyusu>>>

ISH...ISH...ISH....

Macam-macam rasa ader... Tp life must go on.. 3 cm jer kot... so, tak bahaya la kan...

Tapiiii, doktor cakap boleh membesar!!! What???
Tak boleh jadi nie!!! I'll have to do something..

So, menggoogle la jwbnya....

Terjumpala banyak plk blog yang ader color2 hijau tue..Semua cakap leh kecutkan cyst...

Then, yang dah nk operate pun boleh kecut semula...Wau, heavenla....

So, dipendekkan cerita, try la mesej to one of the owner yang berpengkalan di Terengganu nie....

She said that, most of the customer yang ader cyst memang akan kecut...

Tawakalla kan...

So, aku pun try la beli 1 (actually, not 1 but 2-lain-lain peroduk k)...nak try mkn la nie...first week, mmg dah rasa lain macam...tp produk yang kedua tak start lagi nih...

Lom ader kekuatan utk start....Nak tau product hape aku guna??

Product nie ha!! Yang kat bawah nie...




Then, after seminggu try la plak lagi satu product...



Yang nie aku campur ngan twister... sangat2 best....

Hmmm..tue jela untuk permulaan nak citer sal product hijau nie...

Nama dia SHAKLEE!!!!!


"Alhamdulillah, dalam sebulan je fatihah amalkan GLA dan ESP ni, cyst nya mengecut"


Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui : 

Email : shadiraakashi@gmail.com 
SMS/ WhatsApp : 0134404869 
Facebook Page: Ummu Umar's Choice 

 Bagaimana dengan anda? Nak cuba Shaklee? Anda boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi percuma, after sales service secara berterusan, dapat join group tertutup kami untuk perkongsian tentang masalah kesihatan dan maklumat berkenaan produk Shaklee...dan yang pastinya...anda boleh mendapatkan vitamin Shaklee dengan budget yang anda ada! Saya akan recommend kan vitamin yang sesuai dengan budget anda dan terangkan kenapa anda perlukan vitamin2 tersebut... 

 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease
Bismillah, 

hari ni blogwalking ke blog2 downlines dan customer saya, terjumpa satu testimoni yg agak menarik. Pengalaman bersahur dengan ESP!.. haa..sesuai dah masuk rejab ni kan.. so, msti you all terecari2 menu sahur best yang dpt beri tenaga berterusan kan?? apa kata baca pengalaman downline saya ni? :)

*************************************************************************************************

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang...

Alhamdulillah... Syukur kepada Allah kerana kita masih diberi peluang oleh Allah untuk bertemu lagi dengan Ramadhan kali nie.. Semoga kita semua diberi kekuatan untuk memperbanyakkan ibadah dan semoga ibadah kita diterima oleh Nya... Ameen... :-)

Esok dah 1 Ramadhan... Semua dah plan nak bersahur dengan juadah apa? Mesti dah plan kan...? Atau ade yang hanya nak minum air kosong je pastu nak sambung tido balik? hehe..
Biasalah.. awal-awal nie mesti liat sikit nak bangun... Lame-lame nanti, insyaAllah.. Semoga Allah permudahkan.. Kalau boleh, cubalah bangun sahur kerana di dalam sahur itu ada keberkahannya.. InsyaAllah... :-)

                                     


Okay.. Entri kali nie nak cerita pasal pengalaman sahur saya sendiri.. Semestinya saya bersahur dengan ESP Shaklee ! Semestinya ESP, pilihan terbaik! :-) Masa dulu-dulu, sebelum kenal Shaklee, time bersahur semasa ramadhan, mesti saya akan ambil makanan yang berat untuk mengalas perut sepanjang hari... Tapi lepas dah pandai bercinta dengan Shaklee nie, terus melekat dengan ESP.. Dah tak pandang dah nasi masa sahur.. hehe

Mesti ada yang tertanya-tanya kan, OK ke TAK OK sahur hanya dengan ESP? Kenyang ke?
Jawapan saya, OK SANGAT!!!! Memang 100 thumbs up lah nak bagi kat ESP nih! :-)
Apa yang saya perasan, bila saya minum ESP semasa bersahur, saya akan rasa kenyang sepanjang hari.. Biasanya kalau saya makan nasi, saya akan rasa lapar seawal jam 10 pagi.. Perut dah start menyanyi-nyanyi.. hihi Sebabnya, nasi lebih cepat dihadam berbanding protein.. Selain itu, badan saya juga akan rasa lebih bertenaga.. Rasa rajin je nak siapkan kerja rumah... Tak mengantuk.. Biasanya, kalau sahur dengan nasi, perut dah full, lepas subuh je mesti rasa mengantuk dan confirm akan tidur lepas tu... Zzzzz... ;-)


Tapi lepas amalkan ESP semasa bersahur, Alhamdulillah... LEBIH BERTENAGA!! LEBIH MENGENYANGKAN!! :-) Saya kadang-kadang liat juga nak bangun sahur nak-nak time puasa ganti.., (Yelah.. liat sebab kita sorang je yang bangun sahur, orang lain syok tido! Tak aci! haha).. Apa yang bestnya, bagi yang "liat" macam saya nih hihi, ESP nie mudah dibancuh! Tak sampai 5 minit pun, dah siap bancuh! Bagi yang nak cuba resepi paling simple, kita boleh je bancuh ESP dengan air suam atau air sejuk ***..
- Ambil 2 sudu besar ESP, kemudian bancuhkan dengan segelas air suam atau air sejuk..
Kalau nak senang, gunakan shaker dan goncang-goncangkan saja.. Sebab ESP lambat sikit larut kalau kacau dengan sudu je.. :-)
- *** ESP hanya boleh dibancuh dengan air suam atau sejuk sebab protein akan musnah pada suhu yang tinggi.. :-)

Kebiasaannya, saya buat milo suam dan campurkan 2 sudu ESP atau kalau beli susu Dutch Lady, saya akan bancuhkan ESP dengan susu tu.. Nak kasi lebih ummpphh! hehe
Lebih kenyang! Bertambah sedap! Kalau rasa kurang rajin sangat, sebelum tidur tu, bancuh siap-siap ESP untuk sahur dan simpan dalam peti ais.. Bangun je, terus buka peti ais then minum! Jangan lupa baca Bismillah! hehe Kang ade pulak yang tumpang minum sekaki.. haha

Okeylah.. Semoga kita semua terus diberi kekuatan dan kesihatan yang baik untuk beribadah sepanjang Ramadhan ni.. Mohon maaf andai ada terkasar bahasa, tertaip yang tidak kena.. Ramadhan Kareem! 

ESP yang dibancuh dengan  Dutch Lady Strawberry!

Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui : 

Email : shadiraakashi@gmail.com 
SMS/ WhatsApp : 0134404869 
Facebook Page: Ummu Umar's Choice 

 Bagaimana dengan anda? Nak cuba Shaklee? Anda boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi percuma, after sales service secara berterusan, dapat join group tertutup kami untuk perkongsian tentang masalah kesihatan dan maklumat berkenaan produk Shaklee...dan yang pastinya...anda boleh mendapatkan vitamin Shaklee dengan budget yang anda ada! Saya akan recommend kan vitamin yang sesuai dengan budget anda dan terangkan kenapa anda perlukan vitamin2 tersebut... 

 *These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. 
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Friday, March 27, 2015

TERTANYA-TANYA MANFAAT, DAN KEBAIKAN SHAKLEE ESP??
APA BEZANYA SHAKLEE ESP DENGAN SOYA-SOYA LAIN???
DISINI SAYA KONGSIKAN, PRODUCT KNOWLEDGE TABLE UNTUK TATAPAN ANDA!

TAK KENAL, MAKA TAK CINTA, BILA TAK CINTA, TAK RASA NAK CUBA, BILA TAK CUBA, ANDA YANG RUGI! :)


APA KEPUTUSAN ANDA SELEPAS BACA NI?? NAK CUBA?? RM 150 JE :)

HUBUNGI :

 0134404869 :)

Tuesday, March 24, 2015

Alhamdulillah, beberapa hari lepas saya sempat buat 1 survey ringkas di facebook yang berkaitan produk shaklee yang  paling digemari. Seronok tengok kawan-kawan respon dengan feedback yang cukup-cukup positif! Anda nak tahu apa antara respon mereka??? jom kita tengok kat bawah ni! :)



seee....betapa bagusnya produk shaklee, bukan saya sorang yang cakap...nak cuba shaklee?? sms/whatsapp ke 0134404869 sekarang :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ 4 COMING :)

PENGEDAR SHAKLEE YG SAH DI MALAYSIA!

PENGEDAR SHAKLEE YG SAH DI MALAYSIA!
sedia memberi konsultansi percuma ekslusif untuk pelanggan kami sahaja!

Ikut saya kalau mahu cantik :)

Powered by Blogger.

JANA PENDAPATAN DARI RUMAH

JANA PENDAPATAN DARI RUMAH
Teringin nak jadi ibu yang hanya bekerja dari rumah??? klik skrg, sy bantu anda dgn SHAKLEE!

SHAKLEE IS DAILY NEED!

Popular Posts

LABELS

advanced joint health tablet (4) alfalfa (9) allergik (3) anemia (1) antibodi (1) antikanser (5) antioksidan (6) arthritis (1) asid folic (1) atasi sembelit (1) b complex (6) basic H (2) batu karang (1) berat badan idaman (1) berat badan ideal (2) BMI (3) breastfeeding (12) carotomax (2) chewable vitamin C (1) child development (8) collagen powder (6) CoQ health (2) Cyst ovari (3) darah tinggi (1) dehydration (3) demam (2) ekzema (3) ESP (28) Family Wellness Programme (1) fibroid (1) gastrik (2) GLA complex (10) Good to know (52) GOUT (1) Haircare (4) healing crisis (1) herbal Cream (2) herblax (1) hukum menipu testimoni (1) Ibu Menyusu (1) imbalance hormon (1) immune booster (4) Indeks Glisemik (1) Joint Health Set (3) Juadah Puasa (2) kalsium (1) keahlian Shaklee (1) keputihan (2) kesihatan jantung (1) kesihatan lelaki (1) kesihatan wanita (17) kesuburan (5) Kuih Raya (1) kulit cantik (4) kulit kering (2) Kurus (3) Lecithin (2) low hb (2) luka cepat sembuh (1) mealshakes (12) mencegah kehamilan (1) mighty triple gem programme (1) mobile water filter (1) my testimoni (6) Nutriferon (6) Nutriwhite (5) obesiti (2) OmegaGuard (7) Ostematrix (6) Pengedar Shaklee (2) penghadaman (1) penjagaan dalaman (24) penjagaan kediaman (3) penjagaan luaran (5) Performance Drink (5) pipi merah (1) pregnancy and fertility (5) promotion (8) PROSTAT (1) Protein (3) rahsia awet muda (1) resdung (3) ruam (1) seronoknya bershaklee (30) Set Diabetes (2) Set Ibu Berpantang (9) Set Ibu Mengandung (7) Set Ibu Menyusu (13) SET LELAKI (1) Set Puasa (4) Setiu (1) shaklee difference (9) shaklee kuala terengganu (4) sinus (1) skincare and beauty (32) slimming set (3) strawberry (1) tambah berat (1) tambah selera (1) tazkirah (16) tenaga (1) Terengganu (1) terlalu kurus (2) testimoni (69) testimoni breastfeeding (1) Testimoni Set Ibu Berpantang (7) Testimoni Set Ibu Mengandung (6) Testimoni Set Ibu Menyusu (5) Testimoni Set Kesuburan (1) Testimoni Slimming Set (2) Tips Berpantang (1) Tips Bersalin (4) Tips Penyusuan (9) Total Wellness Connection (1) tumit pecah (1) vitalea (7) vitamin C (7) Vitamin E (12) vitamin semulajadi (2) vitamin sintetik (2) vivix (14) Weight management (6) zinc complex (1)