Tuesday, September 1, 2015

Adakah anda percaya bahawa dengan rm1.50 sahaja anda sudah mampu mendapat nutrisi yg baik setiap hari! Ya.. serendah rm1.50 sahaja! Hanya perlu consume 1x pagi.. dan 1xmalam..insya Allah..hidup anda pasti lengkap! ☺☺☺

Fakta ttg vitalea yg perlu anda tahu!

Fakta #1

● Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi lengkap diekstrak dari buah-buahan dan sayur-sayuran.12 vitamin dan 7 mineral sepert saranan RDA. Formula Vita-lea sangat komprehensif dan seimbang.

Fakta #2

2 tablet ‪Vita-lea‬ bersamaan 40 jenis lauk. Tak bermakna after amik Vita-lea tak perlu makan dah
Tetap kene makan macam biase cume tak perlu sampai 40 jenis lauk...

Fakta #3

Tablet multivitamin paling pantas larut dalam air dan tubuh manusia. Mineral didalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan pantas oleh usus kecil

Boleh buat experiment sendiri, amik sebiji Vita-lea rendam dalam air, catat masa berape minit die akan larut
Dan cek ape jadi kat air tu?

Fakta #4

Semua orang perlukan vitalea.. kerana ia supplement asas. Kanak-kanak pun boleh ambil sebab tu ada ‪Vitalea For Children. stimewanya ‪‎Vita-lea‬ ni ia sangattttt pantas diserap oleh tubuh kita..

Fakta #5

Vitalea juga mengandungi teknologi salutan micro.. Dan ia bukan sebarang multivitamin biasa kerana Vitalea menjalani 340 ujian kawal mutu..

Fakta  #6

Vita-lea merupakan vitamin pertama yang dicipta didunia pada tahun 1915. Nama asalnya ialah Vitalize-Mineral. vita-min pun singkatan dari Vitalize-Mineral.

Bentuk dulu2 pun bukan tablet cam sekarang ni, die liquid dalam botol. peningkatan teknologi dah merubah bentuknya kepada yang lebih mudah iaitu tablet dan dikenali sebagai Vita-Lea.

Nak cuba kebaikan vitalea? Serendah rm1.50 sehari sahaja anda mampu mendapat manfaat hebat ini! Whatsapp sy skrg di 0134404869! Freegift menanti anda!

Saturday, August 22, 2015

Kata orang.. nak bagi kulit cantik.. kena makan vitamin C.. Kat mana nk dpt vitamin C? Kbnykn ada pada buahan sitrus seperti lemon dan oren. Jambu batu juga dikatakan mempunyai kandungan vitamin C yg sgt tggi... igt x eksperimen biology masa f5 dlu?? Ada kan buat2 test tu..hihi...

Tapi kan.. kalau nk cantik..kena ambil buah dlm amount yg bnyk.. dlm 6-7bj sehari kalau buah oren. Tapi larat ke nak makan bnyk tu...nak2 zaman skrg kita dah xtau ketulenan buah tu kan.. dgn racun serangga...suntikan genetik dsb... sbb tu sy slalu rendamkan buah2 dgb air garam sbb nk nyahtoksik dlu... leceh la stiap kali nk mkn buah import ni kena buat step2 ni kan...huhu...

Disebabkan sy x yakin boleh konsisten ambil buah dgn bnyk stiap hari...sy cari alternatif. Dlm pencarian.. sy jumpa vitamin C shaklee... alahai..mana nk dpt khasiat 7bj oren dlm 1 tab?? Berasaskan bahan semulajadi pulak tu! Dan lagi best..pernah dgr pasal acacia gum atau gam arab?? Yup..ia terkandung juga dalam vitamin C shaklee! Sbb tu lah baik utk immune system sbb acacia gum dipercayai kaya dgn prebiotik iaitu makanan bakteria baik dlm usus. No wonder juga..if amalkn vit c shaklee ni..rasa lancar je membuang..hihi

Dan...Alhamdulillah...ada seorang customer.. after consume vitamin C dalam sebulan..
Kulit dia dh jadi semakin baik..
Sebelum ni ada jerawat batu area pipi..
Skrg mostly jerawat mmg dh kering n tinggal parut je.. hope dia boleh konsisten smpai btol2 minimum parut dia. Syukur ya Allah dgn izinmu!

Kalau tuan/puan/cik nak cuba vitamin C dgn harga yg cukup berpatutan.. boleh hubungi saya di 0134404869. Produk shaklee sudah lebih 50thn dipasaran.. insya Allah tiada sebarang kesan sampingan buruk kepada kita. ☺☺☺

Tuesday, July 14, 2015

Pernahkah anda mengalami keadaan di mana semasa anda sedang memandu, anda terlelap, hilang tumpuan atau sebagainya dan apabila anda tersedar, anda sudah begitu rapat dengan kereta di depan anda, dihon oleh kereta lain kerana memasuki lorong dengan cara bahaya atau tiba-tiba sahaja terhantuk pada stering atau pintu di sebelah pemandu? Saya pernah mengalaminya dan keadaan ini dipanggil microsleep.

Microsleep secara mudahnya boleh didefinisikan sebagai tidur yang singkat. Ingin saya tegaskan ianya tidak sama dengan napping atau Qailullah. Perbezaan paling utama ialah microsleep ialah satu perlakuan yang tidak disengajakan manakala napping adalah sesuatu yang dirancang.

Microsleep bermaksud perlakuan seperti tidur yang tidak disengajakan dan tidak dapat dikawal samada dalam bentuk pandangan kosong, tersengguk atau terlelap dalam tempoh yang amat singkat antara 2 ke 30 saat sahaja. Ia biasanya diakibatkan oleh individu yang kepenatan tetapi masih mahu terus berjaga, memandu jarak jauh ataupun menggunakan komputer dalam jangka masa yang panjang. Ataupun apa-apa aktiviti yang berbentuk 'monotonous'. Contoh paling mudah ialah memandu di jalan yang lurus.

Selain itu, microsleep juga boleh berlaku kepada mereka yang kurang tidur, kemurungan dan secara psikologinya penat. Tidaklah menjadi masalah yang terlalu besar sekiranya ianya berlaku semasa anda sedang mengadap komputer atau sedang duduk-duduk tetapi sekiranya anda sedang memandu, ia boleh menyebabkan kehilangan nyawa. Microsleep menyebabkan keadaan di mana sesuatu perlakuan yang sedang dilakukan itu terhenti/terganggu (suspended) secara tiba-tiba (behavioral microsleep) yang mengakibatkan dalam kes pemanduan, kemalangan ataupun hampir kemalangan.

Mengikut satu kajian yang dijalankan pada pemandu trak di UK dari tahun 1995 hingga 2001, hampir 20% kemalangan adalah disebabkan keletihan dan satu pertiga dari jumlah itu adalah disebabkan oleh fenomena microsleep ini. Dilaporkan di US sahaja, anggaran 40,000 kecederaan dan 1500 kematian di jalanraya adalah diakibatkan oleh fenomena pemandu yang mengantuk atau tertidur semasa memandu. Itu tidak lagi termasuk satu lagi hasil kajian yang menunjukkan 55% pemandu memandu dalam keadaan mengantuk (sleepiness/drowsines) dan 23% mengaku pernah tertidur semasa memandu.

Adalah amat penting bagi kita yang semestinya teruja memandu pulang ke kampung dan melawat sanak saudara untuk memastikan bahawa kita dalam keadaan yang bagus untuk memandu. Jangan dalam keterujaan kita itu, kita terlupa tentang peri pentingnya rehat dan tidur sekejap.
Salah satu yang mungkin kita boleh amalkan untuk mengelakkan kepenatan dan perasaan mengantuk yang melampau dalam kesibukan berjalan raya ini ialah dengan mengamalkan power napping.

APA ITU POWER NAP?

Power nap ialah perlakuan tidur sebentar antara 15-30 minit yang dilakukan untuk mengembalikan semula ketajaman minda dan 'physical performance'. Masa yang terbaik untuk melakukan power nap ialah pada waktu tengahari. Bagi kita umat Islam, perkara ini bukanlah sesuatu yang asing kerana ia adalah satu sunnah yang dilakukan oleh Rasulullah s.a.w. Waktu terbaik adalah bergantung kepada masa yang kita ada dan bagi orang Islam, masa yang digalakkan untuk melakukannya ialah waktu sebelum Zuhur (Qailullah).

Banyak kajian menunjukkan tidur sekejap ini adalah sangat baik untuk minda, fizikal bahkan dari segi emosi. Sains menyarankan tempoh optima melakukannya adalah antara 15-20 minit sahaja.

Perlakuan ini tidak digalakkan dilakukan lebih dari itu kerana kajian juga menunjukkan tidur lebih lama di waktu tengahari akan menyebabkan otak anda lebih lambat untuk berfungsi secara optima semula seolah macam komputer yang lambat 'loading'. Jadi mungkin anda boleh amalkan ini.
Berhati-hari di jalan raya dan selamat memandu.

INGATLAH: 2 saat sahaja sudah cukup untuk malapetaka.

Dr Muhamad HKL

Wednesday, July 1, 2015

[SANTUNI ANAK2 YATIM.]

Dapat adik angkat sorang hari ni. Nama Nurul Faizah Alias, darjah 5.. anak ke 8 dari 9 adik beradik. Ibunya sudah 1thn 4bln meninggal. Alhamdulillah..hari ni dapat sumbangan rm200 dari INSTEP utk shopping barang keperluan raya. Dapat 2baju, 2kasut, 2tudung dan 2 kerongsang. Siap ada lebih duit dalam rm50...xnak abeskan dia kata nk simpan...

Sayu dgr katanya mak meninggal sbb denggi. Malam2 dia tido dengan ayah kat ruang tamu. Adik ngan kakak tdo dalam bilik. Tny dia kenapa tak tido ngn kakak.. katanya xnak.. nak tdo ngan ayah..anak manja ayah...huhu...

Fikir juga nnt anak2 kita bagaimana. Sbb kita xtau berapa umur Allah nak bagi kat kita kan. Moga2 kalau kita pergi awal..ALLAH sntiasa lindungi anak2 kita. Yg pnting kita kna standby apa yang patut utk ensure diorg x terkapai2 if anything happen.

*Disebalik apa yg berlaku setiap hari kepada kita..pasti terselit hikmah dan pengajaran utk difikirkan..

Coretan Ummu Umar

Tuesday, June 30, 2015

[SPECIAL for YOU TODAY!!]

Saya perasan.... seorang kawan ada masalah kulit di wajah dia. Kbtolan sedara dia ada tny sy pasal vitamin utk skin dia. Saya beranikan diri wasap empunya diri.. bgtau nak bantu kurangkan mslh skin dia. Alhamdulillah.. dia setuju untuk cuba VITAMIN C ni. Saya buat packaging ini khas untuk dia. Apa dlm ni??

-1botol sustained release vitamin C 500mg yg boleh tahan 3-6 bulan! (Depends pada keperluan)

-1botol shaker/bekas air 300ml. Supaya dia dapat menyukat pengambilan air masak dgn consistent. Sehari 3 liter.  So sehari kena refil 10x bekas ni so that air masak cukup. Selang 2@3 jam ye..bukan sekaligus 10x telan air. Xda guna sekaligus

-1mini book mudahnya menjemput rezeki.. kerana niat saya bkn sekadar naikkan nilai kesihatan dia. Tapi ingin naikkan nilai murni Islam yg sepatutnya ada dlm setiap muslim. Mengajar nilai redha terhadap rezeki dan ujian Allah terhadap kita dan usaha sebaiknya utk jaga hati Allah.

-Pamplet/Fliers ttg produk2 shaklee. Diterangkan fungsi dan keperluan. Mana tahu..ada niatnya nak beli utk parent..boleh ikhtiar mana yang sesuai.

-biz kad. Of koz.. ianya sebagai tanda bahawa saya adalah salah seorang shaklee health partner yg berdaftar. Di situ dinyatakan contact no dan website saya sebagai rujukan sekiranya ada apa2 yg ingin ditanya.

Alhamdulillah.. pasti.. consultancy dan follow up saya sediakan secara exclusive melalui whatssap, sms, facebook dan call!

#ShakleeaKualaTerengganu
#RahsiaKulitSihatBerseri
#SkinCareSet

UMMU UMAR : 0134404869

Wednesday, June 24, 2015

Jika saya ada rm500.. dan saya diberi 2 pilihan.. nak beli VIVIX atau beli HANDBAG.
saya akan buat perbandingan mcm ni

HANDBAG
  • xde possibility mencegah kanser
  • x membantu utk awet muda
  • xde rasa
  • x membantu dalam memberi tenaga
  • boleh guna bertahun-tahun
  • tapi kalau sakit xdenye nk usung handbag naik katil hospital ������

VIVIX
  • ada possibility mencegah kanser
  • bantu awet muda
  • ada rasa,boleh minum
  • bantu beri tenaga
  • guna sebulan je sebotol tapi impact mungkin spnjg hayat.
  • kalau sakit boleh telan as ikhtiar sembuhkan sakit
Kalau dah buat comparison mcm ni agak2 saya akan spend rm500 tu utk apa??
Tolak tepi dlu zakat sedekah dsb sbb yg tu wajib ada portion lain. Kita fokus 2 ni je dlu. Ada yg nk tlg jawab?? Jwb dgn ilmu bukan dgn emosi ye.

NAH, BELANJA 1 POSTER BERKAITAN MANFAAT VIVIX :)



feeling positive.

Friday, June 19, 2015

Pada 8 jun yang lepas kami diberi kesempatan oleh ALLAH untuk membawa anak-anak ke PETROSAINS yang terletak di KLCC. Kebetulan pada tarikh tersebut Maisara ada appoinment dengan Dr. Choi, pakar kanak-kanak di PRINCE COURT MEDICAL CENTRE  dan suami saya juga ada appoinment dengan client PRUDENTIAL nya di SURIA KLCC.

Kami sampai disana kira-kira jam 12. dan terus ke level C untuk bertemu client suami yang merupakan sepasang suami isteri executive PETRONAS di KLCC office. Selesai bertemunya dalam 1jam, kami meneruskan misi kami ke level 4 untuk ke PETROSAINS. Actually mmg dah lama berhajat nak bawa Umar ke PETROSAINS tapi tunggu dia besar at least 4tahun sebab pada usia ni baru dia boleh hargai apa yang kita tunjukkn pada dia. Lagipun Umar ni minat sangat dengan dinasour. So,kami rasa PETROSAINS adalah tempat yang sesuai untuk tunjukkan Dinasour pada Umar. Hehe.

So, sampai je ke pintu masuk, terus jumpa Dinasour besar. Apa lagi, excited sangat lah Si Umar ni. hihi. Untuk harga tiket sebenarnya RM15 untuk dewasa dan RM 5 utk 2tahun ke atas. Tapi disebabkan saya staff PETRONAS,so, dapatlah diskaun dalam 20%.  Jika bukan staff dan miliki kad Mesra, insya ALLAH 15% diskaun diberi. Untuk baby di bawah 2tahun, masuk adalah percuma. :)

reaksi Umar yang sangat terpegun dengan Dinasour. haaa..selama ni tgk yg kecik, amik ni besar gedabak! haha


penerangan tentang jenis2 dinasour. Umar suka banget!

mungkin kawan-kawan yang tidak terlibat dengan Oil and Gas industry atau yg tidak pernah ke PETROSAINS tertanya-tanya kenapa ada dinasour di sini. Ok, sebenarnya, Dinasour ni hanya dikaitkan dengan peninggalan fosil2 yang banyak dari beberapa abad dahulu. Fosil2 inilah salah satu penyumbang kepada pembentukan takungan minyak (reservoir) di bawah lapisan kerak bumi kita. sebab tu lah wujud telaga2 minyak dan gas hasil dari mendapan fosil2 ini. Fosil dinasour ni salah satu la..yang lain banyak lagi penyumbang. Hehe.. kalau nak explain kena masuk kelas Geology or Drilling lah dalam seminggu baru syiokk. Itulah serba ringkas yang saya boleh terang disini. Nak tau detail, google lah! peace! (>_<)

Selain dinasour, stesen ni adalah stesen yg sangat2 disukai Umar Mukmin dan adiknya Umairah Maisara :)

katanya buat Dinasour guna lego besar2 ni. Nampak jugak la bentuk dinasour tu. pandai dia imagine. ni hasil makan Omega Shaklee agaknya.hihi, gurau je :P

jadi hantu gigi la sekejap. haha. Ni area katanya marine environment kat perairan Malaysia. Gelap kat sini, tapi sebab ada fluoerescent light kat area atas2 tu so, apa2 yg ada kaler putih jadi bercahaya la. Lawa kan gigi2 kami tu. hahahaha

dalam 1jam jugak kami pusing2, kira oklah sbb banyak2 info sains dan geology dapat diperolehi. Tapi lagi best sebenarnya if bawa anak yang dah besar macam darjah 4, 5, 6 ke sbb diorang dah banyak belajar disekolah dan pergi sini untuk feel apa yg diorg dah tahu sket2 tu. Dan kalau sekolah menengah pun sesuai jugak sebab nak bagi diorang feel the Oil and Gas industry punya environment kan. Bagi semnagat untuk belajor rajin2 . hehe.

So, after 1 hour kami decide nak keluar lah sbb tak larat dah nak pusing walau banyka lagi sbnrnya stesen yg kami tak pergi. malaihh dah, dalam otak nak keluar je sbb perut dah lapaqqqq. Dah bungkus nasi lemak antarabangsa kampung baru,...kami keluar dan menuju foodcourt. Alhamdulillah, kenyang, pastu terus keluar KL untuk menuju pulang ke Kuala Terengganu.

itulah alkisahnya, semoga bermanfaat. aap2 pun niatkanlah apa2 perjalanan dan siar-siar itu untuk menikmati kebesaran ALLAh swt. :)

mahu cuba shaklee?? hubungi saya di 013-440489 (rashidah)
mahu education plan, income protection dan medical card plan?? hubungi suami saya di 0199167880 (farhan)


babai! (>_<)vvvv







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ 4 COMING :)

PENGEDAR SHAKLEE YG SAH DI MALAYSIA!

PENGEDAR SHAKLEE YG SAH DI MALAYSIA!
sedia memberi konsultansi percuma ekslusif untuk pelanggan kami sahaja!

Ikut saya kalau mahu cantik :)

Powered by Blogger.

JANA PENDAPATAN DARI RUMAH

JANA PENDAPATAN DARI RUMAH
Teringin nak jadi ibu yang hanya bekerja dari rumah??? klik skrg, sy bantu anda dgn SHAKLEE!

SHAKLEE IS DAILY NEED!

Popular Posts

LABELS

advanced joint health tablet (4) alfalfa (9) allergik (3) anemia (1) antibodi (1) antikanser (5) antioksidan (6) arthritis (1) asid folic (1) atasi sembelit (1) b complex (6) basic H (2) batu karang (1) berat badan idaman (1) berat badan ideal (2) BMI (3) breastfeeding (12) carotomax (2) chewable vitamin C (1) child development (8) collagen powder (6) CoQ health (2) Cyst ovari (3) darah tinggi (1) dehydration (3) demam (2) ekzema (3) ESP (28) Family Wellness Programme (1) fibroid (1) gastrik (2) GLA complex (10) Good to know (52) GOUT (1) Haircare (4) healing crisis (1) herbal Cream (2) herblax (1) hukum menipu testimoni (1) Ibu Menyusu (1) imbalance hormon (1) immune booster (4) Indeks Glisemik (1) Joint Health Set (3) Juadah Puasa (2) kalsium (1) keahlian Shaklee (1) keputihan (2) kesihatan jantung (1) kesihatan lelaki (1) kesihatan wanita (17) kesuburan (5) Kuih Raya (1) kulit cantik (5) kulit kering (2) Kurus (3) Lecithin (2) low hb (2) luka cepat sembuh (1) mealshakes (12) mencegah kehamilan (1) mighty triple gem programme (1) mobile water filter (1) my testimoni (6) Nutriferon (6) Nutriwhite (5) obesiti (2) OmegaGuard (7) Ostematrix (6) Pengedar Shaklee (3) penghadaman (1) penjagaan dalaman (24) penjagaan kediaman (3) penjagaan luaran (5) Performance Drink (5) pipi merah (1) pregnancy and fertility (5) promotion (8) PROSTAT (1) Protein (3) rahsia awet muda (1) resdung (3) ruam (1) seronoknya bershaklee (30) Set Diabetes (2) Set Ibu Berpantang (9) Set Ibu Mengandung (7) Set Ibu Menyusu (13) SET LELAKI (1) Set Puasa (4) Setiu (1) shaklee difference (9) shaklee kuala terengganu (6) sinus (1) skincare and beauty (33) slimming set (3) strawberry (1) tambah berat (1) tambah selera (1) tazkirah (16) tenaga (1) Terengganu (1) terlalu kurus (2) testimoni (69) testimoni breastfeeding (1) Testimoni Set Ibu Berpantang (7) Testimoni Set Ibu Mengandung (6) Testimoni Set Ibu Menyusu (5) Testimoni Set Kesuburan (1) Testimoni Slimming Set (2) Tips Berpantang (1) Tips Bersalin (4) Tips Penyusuan (9) Total Wellness Connection (1) tumit pecah (1) vitalea (7) vitamin C (8) Vitamin E (12) vitamin semulajadi (2) vitamin sintetik (2) vivix (14) Weight management (6) zinc complex (1)