Saturday, September 13, 2014


TERUJA SGT DAPAT EMAIL DARI TEAM MANAGEMENT SHAKLEE YG BERBUNYI:

Salam Shaklee!

Sukacitanya ingin kami memaklumkan bahawa Shaklee Malaysia akan melancarkan satu program CSR berjudul  Shaklee Cares for Our Children di bawah naungan Shaklee Cares. Program ini adalah bersempena dengan promosi set “BELI 3 PERCUMA 1 MEAL SHAKES” bermula bulan September ini hingga Oktober 2014.

Dengan setiap pembelian set promosi, 10% dari hasil jualan akan disalurkan ke 2000 buah keluarga yang dipilih pada tahun hadapan.

Kita bekerjasama dengan Yayasan MyKasih di bawah program “Love My Neighbourhood” untuk menyalurkan sehinggaRM1 Juta nilai Meal Shakes kepada 2000 keluarga.  Ini akan menjadi program tahunan yang membanggakan Shaklee Malaysia.

Marilah kita bersama sama menjayakan program khidmat masyarakat ini dengan memberi semula kepada mereka yang memerlukan.

Sebarang maklumat lanjut, bolehlah diajukan kepada saya atau terus ke bahagian Marketing Shaklee Malaysia

Kesudian anda untuk turut serta menjayakan misi kemanusiaan ini amat kami hargai dan didahului dengan ucapan Terima Kasih

“Jadilah Keluarga Shaklee Yang Penyayang”


Ha...apa lagi? contact saya di 013-4404869 utk merebut peluang buat pahala ni!


Tuesday, September 9, 2014



Ini antara kenyataan Dr Azizan.

Selamat merenung jangan sekadar termenung tau!

----

Nak kaya? Nak berjaya dalam perniagaan? Nak jadi usahawan? Dah banyak kali cuba tapi tak berjaya ? Kenapa eh ...

Ok lah ... untuk bincang isu ni rasanya seminggu tak habis. Kita ringkaskanlah sikit ya ... Begini ... saya sudah 14 tahun terlibat dalam bidang training ni dan rasanya tidak kurang dari 200 orang usahawan dan perniagaan yang telah saya diminta untuk beri nasihat dan tunjuk ajar, untuk troublehoot masalah, bantu bagi nasihat dsb... baik perniagaan kedai runcit, kedai makan, klinik perubatan, insuran agency, law firm, engineering, syarikat MLM, dsb...

Dari situ saya rasa saya nak simpulkan kenapa seseorang itu tidak berjaya dalam perniagaan / tidak boleh jadi kaya / Tuhan tak bagi dia kaya / tak bagi dia jadi usahawan berjaya dsb...

1. Niat tak betul - tujuan nak jadi kaya sebab nak jadi bos boleh rilek orang lain bekerja kita pantau je ... hekk elehhhh ... tahu tak jadi bos lagi bnyk kerja lagi bnyk benda kena pikir ... nampak sangat sifat bossy dan malas serta angkuh tu menebal dlm diri ...

Niat tak betul juga termasuk nak bantu adik-adik, nak bantu orang tu orang ni ... nak bantu makhluk tu makhluk ni dan macam2 lagi janji untuk bantu ... SEMUANYA TAK TEPAT !! Bantu diri tu dulu yg masih tak terbantu ...

Sepatutnya niat yg utama untuk jadi kaya / untuk berjaya dalam perniagaan ialah UNTUK MENDEKATKAN DIRI DENGAN ALLAH ... agar jadi lebih beriman dan bertakwa ... agar dapat beribadat dengan lebih khusyuk ... agar Allah lagi sayang ... agar dapat bantu diri tu dulu agar lebih beriman, lebih bersabar, lebih bersyukur, lebih soleh ... It's all about ourself NOT about others.

2. Bangun pagi - memang perangai tak layak jadi orang berjaya. Pukul 8 baru bangun ... subuh entah ke mana ... pukul 10 baru keluar rumah ... pukul 2 pagi tak tidur lagi layan TV .. lepak kat warung dsbg... subuh asyik terlepas ... jgn cakaplaa dhuha ke tahajud ke ... huhh .. yg tu jauh sama sekali ...

3. Biadab dan angkuh - baru je pandu wira / viva / pesona / kereta biasa2 dah cilok sana cilok sini ... berlagak di jalan raya ... biadab ! tekan minyak kuat2 taruk sound system kuat2 bukak lagu kuat2 biadab di jalan raya ... guna laluan kecemasan potong que ... SANGAT KURANG AJAR ... tu baru pandu wira tu ... belum lagi mercedes ... sbb tu Tuhan tak bagi kaya ...

Tuhan bagi setakat wira tu jelah ... Kalau Tuhan bagi kaya dapat beli mercedes tak tahulah macam mana takbur lagi dia atas jalan raya ... infact, habis duit duk repair mercedes tu ... SBB tu kita tengok orang kaya yg drive kereta mewah ... ada ke yg cilok sana cilok sani jadi road bully ... tak ramai kan ... mereka semua drive sangat berhemah ... enjoy the driving ... drive safely ... sbb tu mereka bertambah kaya ... sebab mereka layak utk jadi kaya

4. Pakai nak cantik makan nak sedap kerja malas - baru je bisnes buat untung sikit, baju dah berubah corak dan imej dah berubah ... baju murah dah tak pakai ... semua jadi branded ... makanpun tempat yg highclass ... kat gerai tak boleh ... jatuh standard ... hek elehhhhh ... hari minggu bawak keluarga pergi bercuti pantai itulah pantai inilah ... tiap2 mlm tak payah masak ... makan kat luar ... gaya hidup terus jadi mewah ... bukannya nak guna duit untung tu utk kumpul pergi umrah ke ... set matlamat selesaikan dulu yg wajib tu dulu ke ...

5. Berkira bab sedekah dan zakat - nak keluar sedekah sangat susah ... zakat lagilah ... ada je alasan utk mengelak bayar zakat pendapatan tu ...

6. Malas - asal ada duit sikit je terus malas buat kerja ... semua jadi delay ... semua jadi tertangguh .. baru sikit je Allah bagi rezeki terus lupa diri jadi malas ... tidur jadi banyak ... makan jadi melampau ... Kerja jadi malas ... CONFIRM TUHAN TAK BAGI KAYA !

7. Solat - asal ada duit sikit je solat terus tunggang tebalik ... sibuk sampai tak solat ... masa susah dulu bukan main berdoa sahaja dah setengah jam ... kaya sikit je ... baru sikit Allah bagi rezeki terus lambat2kan solat ... Dhuha?? Huhhhhh ... jauhhhh sama sekali ... Dia lupa bahawa yg bagi rezeki tu Allah.
ha..... kecoh sgt kata GLA sebabkan cyst dan fibroid kan....
meh sini dgr apa kata saintis shaklee :)






Assalamualaikum!

Hari ni teringat nak berkongsi ttg kehebatan vivix dan vitamin C Shaklee.
Ditakdirkan saya diserang resdung yg teruk weekend lepas sehingga berdengung telinga. Ni mmg salah saya sbb sedap sangat x jaga makan. Hampir setiap hari makan ayam dan last day khamis tu saya makan ayam, dan udang jugak. Perghh..esoknya bangun mmg berair hidung dan mmg sakit sangat kepala. Menyengat tau!

Dan paling x best, kali ni ALLAH uji lebih sket, telinga saya mcm berdengung gitu. Terus sy igt sy pernah terbaca dlu yg resdung boleh sebabkan vertigo kan. Mcm hilang pendengaran gitu..ya ALLAH, takut tau. Fikir diri muda lagi, anak kecik lagi…komitmen banyak lagi..xkan nk biarkan je kan…huhu.

So,  terus sy mcm ckp kat husband nk jumpa pakar ENT..x kisah lah kena operate ke.. sbb resdung saya ni dari kecil lagi. Bila konsisten supplement dan pantang sket2 dia ok lah. Tpi bila culas sket je makan vitamins, culas sket je bab pantang…mmg dia serang semula. Huhu. Dalam keadaan xtau nk wat apa.. saya ke dapur..terus capai vivix, telan sesudu kecil dan ambil sebiji vit c saya telan. Tawakkal sbb xtahan, sblom ni sy on off dgn vivix sbb baby perutnya sensitive..makan vivix lebih je mesti dia cerry berry..huhu. yg kali ni mmg tawakkal je sbb xtahan.

Alhamdulillah, mcm magic pulak dlm 10minit lepas tu telinga dah kurang berdengung. Dah xde dah rasa angina dengung2 mcm naik tanah tggi tu. Huhu. Alhamdulillah…syukur sgt! Tapi mmg still truskan niat utk jumpa pakar ENT sbb mmg dah niat lama. Esoknya saya diberi MC oleh doctor dan surat refer utk jumpa pakar ENT. Tapi bila pergi ke Hospital tersebut…amatlah mengecewakan sbb hampir 2jam kami menunggu doctor pakar tersebut dan dia tak muncul2. So..baliklah kami dgn hati yg penuh hampa sbb bukan apa…nk dtg hari lain susah dah sbb jadual ofis saya terlalu padat dan klinik pakar mmg xde doktornya kalau time wiken kan…so, kna korek susun jadual btol2 kalau nk jumpa. Nasib baik belah pagi dah berjaya jumpa pakar radiology dah..at least berbaloi. Yg pakar radiology ni sy ceritakan dlm next entry ye kenapa… hehe

Okeh, panjang bercerita…kiranya apa yg sy nk highlight sini ialah…mmg vitamin C dan vivix bagus utk resdung. Dan kalau boleh amalkan juga pengambilan nutriferon utk boost up our immune system. Sbb resdung ni mmg xdpt sembuh tanpa pembedahan ianya hanya mampu dikawal dan salah satu usaha kita utk kawal adalah upkan system pertahanan badan. Ok…kita sambung lagi nanti. Tata!



-mommy shidah, 013-4404869
Fuhhh!!!

Berhabuk! Bersawang! Sori dear followers, bnyk sket dugaan smpai xdan nk update blog (alasan sgt kan!hihi) oklah…smntara mood berblog berkobar2 ni, saya nk share sket ttg kisah anak yg menolak puting botol susu. Hehe

Rata-rata ibu yg bekerja pasti resah bila dah nak abes cuti pantang…anak dah mula tunjukkan ciri2 xnak hisap botol. Mulalah macam2 botol dibeli xkisah berapa harga kan. Mcm2 ada skrg kan, MAM, tomey tippie, mimi jumie, Tupperware,avent dsb. Banyak! Dan harga pun boleh tahan!

Hehe…diri ni pun x terkecuali. 2bulan lepas hati sedikit gusar, anak xnak hisap botol walau dalam tu adalah EBM..bukan formula milk..tapi dia tetap tolak botol. Awal2 pantang mmg dh bagi botol jugak dan dia terima…tapi akhir2 pantang mgkin sbb dia dah rasa yg original lama sangat…dia dah pandai tolak..huhu.. gusar tau.

Lama tu ada cuba jugak beli putting latex yg kuning tu sbb konon lembut sket…tapi…kuciwa jugak. Nanges tau nk bg dia hisap putting. Tup2 teringat dkat one of my schoolmate jaja..teringat dia pernah post status anak dia susah hisap botol dan lepas tu mcm dh solve. Terus whatsapp tny. Alhamdulillah..terus jaja jawab dia bagi anaknya Marissa botol pigeon yg guna nipple “pigeon peristaltic plus”. Kata jaja.. mcm2 botol dh bagi anaknya cuba…semua hampa. Tapi kasi yg pigeon ni terus terima xde tolak2 dah. Waahh..kagum tau! So, saya pun terus wat research sket2 google cari testimoni.. almost 99% berjaya bila bagi nipple ni. Waah..lagi ler bersemangat!

Saya pun apa lagi…mntak en husband belikan nipple tu kat Bandar. Kat kiddyhouse. Hehe. Saya pilih beli nipple je, not included bottle sbb bleh save money. Lagipun mommies kna faham…anak kita biasa tolak nipple bukan bottle. Sbb nipple tu yg dia rasa beza, botol rsnya xda main apa2 peranan pun. So…kalau bleh beli nipple je bleh save duit kan…
So, bila husbanda dah bawa nipple tu balik, sy pegang… ha…mmg lembut! Wideneck dan for me very close to nature dan sy sgt positif maisara xkan tolak!. Esoknya terus g dapur sterilize dan dgn lafaz Bismillahirrahmanirrahim, saya bagi ma saya susukan maisara guna that nipple. Alhamdulillah! Berjaya..xde tolak2 mcm nipple sblom ni. Perghhh..urut dada leg agiler tau! Alhamdulillah!!!

So…mommies yg ada mslh yg sama, boleh cuba puting mcm dalam gambar ni




Brand type : PIGEON PERISTALTIC PLUS
Price : RM 24 utk 2 puting dalam satu paket.

Bukan jenis botol yg jadi ukuran, tapi jenis putting. Dan kalau boleh mommies yg bekerja cuba beri awal botol. Dlm smggu selang seli botol dan direct feeding. Selang seli tau bukan berterusan supaya baby x alami nipple confused! Tapi dgn nipple “PIGEON PERISTALTIC PLUS” ni sy rs mmg susah baby nk keliru sbb mmg VERY CLOSE TO NATURE. Paham2 je lah ye… selamat mencuba dan semoga tiada lagi tangisan mommies dan baby semasa train hisap botol.hihi. Satu lagi...masa bagi tu minta tolong lah husband ke, mak ke...kakak ke yang berikan kpd baby..bukan mommy bagi sendiri tau, sbb mommy ni ada bau kan. Bila bau kita atau dgr suara kita mmg sah2 lerr baby xnak isap botol..huhu

Nak beli kat mana??? Kedai baby banyak. Bgtau je nama nipple ni msti ada. Kat online pun rasa ada..google je lah! Hihi. Saya xda jual…saya jual Shaklee je! Bolehla amik set BF Shaklee kan kalau nk jayakan exclusive breastfeeding. Sy boleh provide tips!

okeh mommies, selamat mencuba dan berjaya! :)


-Mommy Shidah, 013-4404869-

Sunday, July 13, 2014

Bismillahirrahmanirrahim...

alhamdulillah, kembali menulis pada pagi yang penuh dgn rahmat ini! semalam merupakan hari ke 44 berpantang. Tamat sudah tempoh itu dan saya merdeka! yeay! hihi. Syoklah sbb dah boleh makan mcm2... tapi selera xdalah tggi sangat sbb dok teringat2 sedara seislam kat Gaza. Selemah usaha kita boleh sedekahkan qunut nazilah, dan boikot mana2 brand yg strong support Israel laknatullah, dan sumbangkanlah dana yg termampu kpd mana2 NGO yg terlibat..

dalam entry ni, saya rasa terpanggil utk berkongsi tentang kehamilan kedua saya. Alhamdulillah...start je tahu mengandung dalam mggu ke4/5 mcm tu lah..saya mula fokus mengambil beberapa vitamin yg disarankan dalam set kehamilan shaklee dan terus stop vitamin2 yg tidak digalakkan semasa hamil. Boleh refer sini . Pada kali ini, saya mengalami alahan yg sgt teruk. Dari awal sehinggalah tempoh 5 bulan mengandung sy sering loya dan muntah2 terutamanya pada waktu lewat malam dan awal pagi (subuh), so mmg utk kali ni, lepas subuh je mesti "pengsan" huhu.. rasa sgt rugi masa, tapi sy redha dgn ujian ni. Semasa anak pertama dlu, sy rileks je, xda alahan langsung...hihi. adil la kan... lagipun kata org, mgkin berlainan jantina kot kalau keadaan mengandung tu berbeza :P tp mmg betul lah, dapat gegirl, Alhamdulillah..


ini gegirl nya, diberi nama Nur Umairah Maisara :)

Dalam tempoh 10 bulan hamil anak kedua ni vitamin yg paling konsisten adalah MEALSHAKES, VITALEA, OSTEMATRIX, VITAMIN C, OMEGAGUARD (start 5bulan). Tapi ESP saya x konsisten sgt..xtau knapa sy xbrapa boleh telan ESP ms preggy ni. Ikut mood jugak. So, bila xleh minum ESP, sy gantikan dgn PERFORMANCE DRINK atau MEALSHAKES je..hihi


ni apa yg sy telan semasa preggy


so, kenapa saya pilih vitamin2 ni?? ok, sy terangkan ye..

  • VITALEA : ada semua jenis vitamin yg ibu mengandung perlu. Sy jenis sng dapat HB low, jadi bila low, saya upkan vitalea 2biji sehari dan alhamdulillah, sgt berkesan. Mmg boleh naik smpai 11 ke atas nilainya. Kdg2 sy support jugak dgn pil HB HPA...sbb HB sy mudah turun..so kna bnyk ikhtiar, bnyk2 makan vitamin pun sy x kisah asal baby sihat. dalam VITALEA ni juga dah siap asid folik dan bbrp vits yg lain. Serius,,start tahun lepas sy x boleh telan bcompleks shaklee sbb baunya yg sgt "harum". So, sy cuma ambil vitalea setiap hari :)
  • OSTEMATRIX : sy ni liat minum susu...tapi sy tau sy perlu kalsium sbb utk jaga tulang sy dan baby. nk meneran sgt perlu kalsium kan sbb tulang mcm patah2 kn..hehe. zaman umar dlu, sy hanya sempat abeskan satu kotak susu anmun, tu pun mak aihh..xlalu! pastu dah x minum atau makan apa2 kalsium. Nasib baik muda lagi..xdalah jd kurang kalsium ke apa kan..satu lagi, mmg sy amik Oste utk elak sembelit dan Alhamdulillah...spnjg hamil jrg sgt dok lama2 dlm toilet.hihi
  • OMEGAGUARD : sy mula amik pada kandungan 5 bulan. sebiji sehari je. Utk otak anak dan otak sendri sbb masa preggy ni rasa kerap benar terlupa. Otak pun mcm lampi sket.keh3. org kata baik gak utk skin anak supaya x mudah alergik dsb. Zaman Umar dulu, amik MEGA 3 HPA. :)
  • VITAMIN C: ni saya ambil utk jaga skin sy yg bnyk gatal2 masa preggy. di muka pun jerawat naik dgn bebasnya.hihi. satu lagi, sy ambil ni as ikhtiar utk elak jangkitan masa preggy. Utk elak demam dan elak kencing kotor sbb ngandung ni kan dah la kita ni lemah emosi, jd sistem imun badan pun kurang. awal2 preggy...mmg sy kerap selsema bersin bagai. Vitamin C ni lah penyelamat dgn izin ALLAH. kata doktor biasalah kalau preggy. High water retention, perubahan hormon, mmg sdg alah tubuh kita ni... 
  • ESP/MEALSHAKES dan PD:  mengandung, badan penat. Sy perlukan tenaga segera. So, antara 3 ni wajib sy ambil. ESP walaupun x brapa boleh telan..sy pksa diri jugak sbb fikir development anak. Sbb protein penting utk bentuk sel sihat....kalau xleh telan sgt, sy ganti dgn mealshakes. Awal kehamilan....sy alami alahan yg sgt teruk sehingga sy mengalami pengurangan berat badan sbb xleh makan sangat. Nasib baik sy tgh unpaid leave..at least xdalah kena ponteng kerja kan..hihi. Apa2 pun saya masih perlukan tenaga utk menguruskan rumahtangga dan biz yg sgt rancak berkembang :P So, apa sy nk buat??huhu. Sy ikhtiar cari sesuatu utk solve masalah ni. Sy mula mengambil SHAKLEE MEALSHAKES. Alhamdulillah sgt2 membantu. At least rasa loya kurang dan sy dpt tenaga walaupun x dpt makan banyak sbb dalam MEALSHAKES dah ada semua vitamin. mmg berkesan bagi saya, tapi ESP awal2 mmg sy x amik langsung sbb sy x boleh telan langsung! haha...pelik betul. 
disamping vitamin2 di atas, saya juga mulakan pengambilan VCO HPA seawal 7 bulan kehamilan dgn tujuan utk mudahkan kelahiran dan sihatkan kulit baby. Sbb zaman umar dlu sy amalkanVCO ni dan alhamdulillah..mmg mudah keluar dan kulit dia xda msalah sgt dgn izin ALLAH :). VCO ni mak sedara suami saya yg cadangkan masa mengandungkan Umar dlu :)

so, apa manfaat sy dpt bila amalkan semua ni??? Alhamdulillah3x! badan yg cukup bertenaga. sy masih ingat masa mggu ke 37-38 sy bkerja ramai makcik2 yg tegur nampak sy still energetic. padahal sarat, tapi masih mampu ulang naik turun tangga setiap hari. Masa hari melahirkan anak pun saya masih bertenaga. Sy masih mampu berjalan sendirian ke labour room tanpa dipimpin oleh nurse dan Alhamdulillah, ALLAH berikan saya cukup tenaga utk meneran anak yg seberat 3.4 kg. huhu... xsgka besar pulak keluarnya. Scan dlm 3kg  gitu je..:P


Wajah maisara semasa mula2 dilahirkan..selepas nurse dah mandikan. Ada tanda lahir di dahi. Alhamdulillah, kulit cerah sket berbanding abg dia.hihi. Sihat sgt dia masa keluar, tapi nangis punya kuat, lapar kot..sbb mak dia x berani nk makan bnyk sblom ke labour room.hehe

selain kesan pada diri..sy dapat lihat kesannya pada baby. Rasanya maisara ada bezanya dgn umar especially dari sudut "kekerasan" badan. Maisara nampak lebih tough lepas dilahirkan even selepas lebih kurang smggu dilahirkan pun dh nampak dia dah boleh angkat betol2 kepala dia bila ditiarapkan, dalam tempoh ni juga dia dah mula pandai menujah kaki. Berbeza dgn Umar dlu yg ambil masa lebih kurang sbulan jugak rasanya utk keraskan kepala dan menujah kaki. Alhamdulillah.mgkin effect ESP dan Ostematrix yg beri cukup kalsium dan protein kpd maisara. Alhamdulillah..saya nampak perkembangan dia pun agak cepat, badan smgt mgkin cukup nutrien dan dia agak cepat kenal ibu dia. :)


tara! ni gmbar selepas 40 hari. Nampak gaya mcm dah meniarap kan? sbb kepala dan tgn very strong. Lama jugak duduk macam ni dkat 20 min pun dia bleh tahan x jatuh2 kepalanya.

hehe...panjang dah menaip ni, hope pembaca dapat something dari entry ni. Kesimpulannya dgn izin ALLAH, ikhtiar saya menggunkan vitamin shaklee spnjg mengandung kira berjaya juga. Berjaya dari sudut utk sihatkan anak dan cepatkan development dia. Yes, smuanya dari ALLAH, kita cuma ikhtiar je, ibarat kata nak simpan susu badan dalam botol kita kena pam kan, xdelah susu tu doa2 je tiba2 mengalir masuk botol sendiri. Apa2 perlukan ikhtiar sbb ALLAH dah kata, nak apa2 kita kena usaha. Dari situ ALLAH akan bagi ikut bape bnyk kita dah usaha kan...mcm ambil vitamin ni...ada stgh org x percaya, kedekut nk ambil vitamin sbb katanya kalau ALLAH nk bg sihat, sihatlah.. tapi kalau dh confirm anak tu perlu asid folik dsb tapi kita dok peluk tubuh berserah je tnpa buat apa2, agak2 ALLAH bagi ke......

fikir2kanlah.... bagi yg preggy..sy highly recommended SET MENGANDUNG SHAKLEE ni tau!
boleh hubungi saya utk info lanjut! 


Ummu Umar Umairah (Triple U)

013-4404869

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ 4 COMING :)

PROMOSI SEPT 2014

PROMOSI SEPT 2014
MEALSHAKES BUY 3 FREE 1!

PENGEDAR SHAKLEE YG SAH DI MALAYSIA!

PENGEDAR SHAKLEE YG SAH DI MALAYSIA!
sedia memberi konsultansi percuma ekslusif untuk pelanggan kami sahaja!

LABELS

advanced joint health tablet (4) alfalfa (8) allergik (3) anemia (1) antibodi (1) antikanser (5) antioksidan (6) arthritis (1) asid folic (1) atasi sembelit (1) b complex (5) basic H (1) batu karang (1) berat badan idaman (1) berat badan ideal (2) BMI (3) breastfeeding (12) carotomax (2) chewable vitamin C (1) child development (8) collagen powder (6) CoQ health (2) Cyst ovari (2) darah tinggi (1) dehydration (3) demam (2) DIARI WAHM (26) ekzema (2) ESP (23) Family Wellness Programme (1) fibroid (1) gastrik (2) GLA complex (9) Good to know (52) GOUT (1) Haircare (4) healing crisis (1) herbal Cream (1) herblax (1) hukum menipu testimoni (1) Ibu Menyusu (1) imbalance hormon (1) immune booster (4) Indeks Glisemik (1) Joint Health Set (3) Juadah Puasa (1) kalsium (1) keahlian Shaklee (1) keputihan (2) kesihatan jantung (1) kesihatan lelaki (1) kesihatan wanita (17) kesuburan (5) Kuih Raya (1) kulit cantik (4) kulit kering (2) Kurus (3) Lecithin (2) low hb (2) luka cepat sembuh (1) mealshakes (12) mencegah kehamilan (1) mighty triple gem programme (1) mobile water filter (1) my testimoni (6) Nutriferon (6) Nutriwhite (4) obesiti (2) OmegaGuard (7) Ostematrix (6) Pengedar Shaklee (2) penghadaman (1) penjagaan dalaman (24) penjagaan kediaman (3) penjagaan luaran (5) Performance Drink (5) pipi merah (1) pregnancy and fertility (5) promotion (6) PROSTAT (1) Protein (3) resdung (3) ruam (1) Set Diabetes (2) Set Ibu Berpantang (9) Set Ibu Mengandung (7) Set Ibu Menyusu (12) SET LELAKI (1) Set Puasa (3) Setiu (1) shaklee difference (9) shaklee kuala terengganu (3) sinus (1) skincare and beauty (31) slimming set (3) strawberry (1) tambah berat (1) tambah selera (1) tazkirah (15) tenaga (1) Terengganu (1) terlalu kurus (2) testimoni (66) testimoni breastfeeding (1) Testimoni Set Ibu Berpantang (7) Testimoni Set Ibu Mengandung (6) Testimoni Set Ibu Menyusu (5) Testimoni Set Kesuburan (1) Testimoni Slimming Set (2) Tips Berpantang (1) Tips Bersalin (4) Tips Penyusuan (8) Total Wellness Connection (1) tumit pecah (1) vitalea (7) vitamin C (7) Vitamin E (12) vitamin semulajadi (2) vitamin sintetik (2) vivix (13) Weight management (6) zinc complex (1)

Ikut saya kalau mahu cantik :)

Powered by Blogger.

Rashidah Juhari

Rashidah Juhari

KENALI SAYA

Name: Rashidah Juhari
Tahun kelahiran: 1987
Latar belakang pendidikan : Degree in Mechanical Engineering, Universiti Teknologi PETRONAS (2005-2009)
Profession: Mechanical & Inspection Instructor, PETRONAS Technical Training Sdn Bhd (2010-current)

TINGGALKAN JEJAK!






JANA PENDAPATAN DARI RUMAH

JANA PENDAPATAN DARI RUMAH
Teringin nak jadi ibu yang hanya bekerja dari rumah??? klik skrg, sy bantu anda dgn SHAKLEE!

SHAKLEE IS DAILY NEED!

Popular Posts