Saturday, January 10, 2015




setelah lama tergoda dgn testimoni kwn2.. smlm berpeluang mencuba.
Gosok2 atas muka kering tanpa air..
Perghh..mmg rasa macam tengah berus kotoran..
Sambil tenyeh tu korek2 blackhead kat hidung.
Pastu bilas dgn air suam..

Serius!! Fresh gilerr rasa. Ye lahhh..seharian kerja.. walau ku x ber make up... tapo rasa banyak kotoran melekat kat muka!
So...bnda ni boleh jd scrub yg mencuci secara lembut!!

Dia xde biji2 mcm scrub yg brand biasa2 tu. Rupa macam grease je.. tp after tenyeh tu mmg rasa sgt bersih dan mulusnya wajah ku.. ecehh~~

Jgn percaya saya sehingga korang cuba sendiri!!

shidah 0134404869 


masya ALLAH!!

7 promosi hebat bulan ni!!

apa itu???

VITALEA FOR CHILDREN BELI 3 FREE 1. RASANYA SEDAP MASAM2 MANIS!!

VIVIX, ALFALFA LARGE DAN ALFALFA SMALL, BELI 2 DPT 5% DISKAUN 

VIVIX, ALFALFA LARGE DAN ALFALFA SMALL, BELI 6 FREE 1!!


nak tahu info detail setiap produk??? klik di bawah ye :)



berminat nak cuba? nak tahu info lanjut?? boleh hubungi saya di 0134404869 :)

Friday, November 21, 2014

بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ

Segala puji bagi ALLAH yang telah memberikan nikmat Islam dan Iman. Tidak lupa kepada nikmat rezeki kesihatan dan kekayaaan yang membolehkan kita menikmati kehidupan dgn penuh ketenangan.

Insya ALLAH, setelah sebulan berhutang entry, kini saya kembali aktif menekan keyboard untuk berkongsi sesuatu yg sangat bermakna dalam hidup saya,

ALHAMDULILLAH, pada cuti deepavali yang lalu saya diizinkan ALLAH untuk menghadiri sesi MASTER TOUR PANTAI TIMUR. Sesi ini menggabungkan 4 MASTERS hebat dari bumi TERENGGANU yg terbukti telah mencapai kejayaan besar dalam MLM PALING BEST iaitu SHAKLEE.

4 MASTERS yg dimaksudkan adalah MASTER NUR ZAHIRAH, MASTER WAN MULIANI, MASTER NORAINI AHMAD dan MASTER FARIZAN. tgk gambar bawah untuk lebih kenal.


comel-comel kan orangnya..dan juga sgt berjaya. SAYA KAGUM! 

Sharing dimulakan oleh speaker jemputan DOKTOR NADIA KADIR yg merupakan seorang doktor di HSNZ dan juga merupakan SID. Sharing yg sangat bermanfaat tentang perubatan moden dan membincangkan juga tentang kepentingan suplemen dalam perubatan moden. Antara isi menarik adalah, walaupun perubatan moden banyak menggunakan dadah, tetapi penggunaan supplement juga boleh membantu dalam pengawalan sesetengah penyakit. Contohnya ada satu kes dimana doktor menggunakan OMEGA yang disalurkan kepada pesakit di ICU sebagai usaha untuk melancarkan pengaliran darah. Perkara-perkara sebegini banyak ditulis di dalam journal perubatan yang boleh didapati dengan melayari internet sahaja. Pesan DR NADIA juga agar kita lebih berhati-hati dalam memilih supplement kerana sekarang sangat banyak vitamin dan makanan tambahan yang mengandungi racun dan bahan kimia merbahaya yang jelas boleh mendatangkan mudarat kepada tubuh badan. Jangan disebabkan tertarik dengan iklan, kita sanggup korbankan anugerah tubuh badan dari ALLAH ini.

seterusnya sharing dari Master Wan Muliani yang banyak menceritakan tentang melakukan apa yang kita sayang dan menyayangi apa yang kita lakukan. Alhamdulillah, sharing yang diselit dengan lagi motivasi "DISINI LAHIRNYA SEBUAH CINTA" dan "HAMPIR KE SITU" sangat memberi rasa syahdu serta mengingatkan semula saya akan impian yang semakin saya lupakan disebabkan rasa kabur. Ianya suatu yang normal jika kita sudah hampir putus asa, sebab itu sangat penting untuk kita sentiasa berdamping dengan orang yang positif agar sentiasa mendapat semangat untuk terus mengejar kejayaan yg semakin hampir walaupun kita masih belum tahu detiknya :)

Sharing dari Master Farizan lebih kepada marketing strategi. Cara-cara menarik customer untuk mencuba produk kita. Alhamdulillah, sangat bermanfaat dan bila saya aplikasikan memang menjadi! Ye lah kan, dalam shaklee, kita ada produk yang sangat bagus, dan sangat rugi jika salah berkongsi orang tidak berminat pula. so, kena ada teknik dan caranya. Nak tahu tekniknya? kena lah join secret group Empayar Shidah Shaklee dulu ya :)

khusyuk meneguk ilmu..anak dipangkuan bukan alasan untuk skip!

Sharing ketiga dari Master Ani Ahmad. Saya tak dpt banyak input sebab terpaksa keluar dewan anak meragam nak menyusu dan tidur :) Tapi Master Ani ada menceritakan strategi bagaimana mahu naik pangkat dalam shaklee dan semestinya semua orang mahukannya! the rule is simple, Find a GREAT MENTOR and DUPLICATE! bagaimana nak DUPLICATE?? carilah MENTOR anda dulu! 

tidur dah...tq abg sudi jagakan anak2 spnjg sesi berlangsung.


Sharing terakhir dari Master Nur Zahirah who is my SIFU! banyak menceritakan strategi dalam meggapai impian. Katanya, tidak ramai yang berani bermimpi besar! sebab tu sentiasa stuck. Kita WAJIB berimpian BESAR dan tuliskan! dan katanya, setiap impian mesti dimurnikan dengan NIAT. cthnya buat SHAKLEE mmg kita nak dpt income kan, tapi sebelum tu NIAT terbesar dan UTAMA kita adalah.... " MEMBANTU MENYELESAIKAN MASALAH ORANG LAIN". sbb konsepnya mudah,,, bila kita tolong orang, ALLAH akan tolong kita :) Banyak sangat ilmu yang dikongsikan MASTER IRA yang saya ekslusifkan hanya untuk anak cucu saya dalam ESS tau! nak tau?? Jom join ESS! :)

bersama anak dan mak shaklee 


Hati ini sangat tersentuh mendengar perkongsian dari mereka. Sangat-sangat membuka minda. Sangat membangkitkan jiwa yang kadangkala ada turun naiknya. Alhamdulillah, saya syukuri rezeki ilmu dan motivasi dari ALLAH,bersyukur dipertemukan dengan insan2 positif yang tidak pernah jemu memberi kepada mereka yang memerlukan.

maisara dan ciknor. kaknor bnyk pglaman dlm biz dan katanya shaklee biz yg paling mudah. :)
1st time masuk prinzpark kito bergambar deh :)

oklah, setakat itulah sharing saya hari ini, harap memberi manfaat untuk kita bersama. Kalau nak cuba produk shaklee, beranikan diri utk SMS saya di 0134404869. Whatsapp pun boleh! :) nak join ahli pun sgt digalakkan dgn pendaftaran rm75 je seumur hidup. Meh kita bisik2 ye.


FREE COD UNTUK KAWASAN GONG BADAK HINGGA BANDAR KUALA TERENGGANU.

selain kawasan ini, saya tidak menyediakan COD, boleh SELF PICK UP di rumah saya, GONG BADAK :)

Thursday, October 23, 2014

RASA KECEWA VITAMIN YANG DIAMBIL TAK BAGI HASILYANG KITA NAK????

OK2, TANYA DIRI BERAPA LAMA DAH GUNA..KALAU SEKADAR SEBULAN DUA... BELUM CUKUP MASA UNTUK FRUST!

TESTIMONI LAST YEAR, TAPI RASA NAK UP BALIK KAT SINI, YEAH!!


"berkat kesabaran inilah hasilnya....

selalunya kita dgr testimoni yg laju..cthnya after 1 week..kulit rasa moist, after 1bulan kulit jadi licin... tapi tak kurang jugak...ada sesetengahnya, bila x rasa hasil positif dlam masa sebulan dua...mula rasa kecewa...


tapi ni sy kongsikan..testimoni my loyal customer, merangkap juga anak buah shaklee sy. Walaupun mula2 guna shaklee, segala jerawat keluar kat muka... tapi berkat kesabaran dia meneruskan pengambilan ESP dan MEALSHAKES selama setahun... nah! inilah hasilnya! katanya, after 1 year, mmg sgt puas hati dgn ESP! dan2 aje, kwn2 yg takut tgk muka akak ni dlu dah berpusu-pusu borong ESP, haha!
pm atau sms saya (Shidah) di 013-4404869 utk maklumat lanjut. 


*crop mata sbb nak rahsiakan identity, model saya ni malu (^_^)v"


NAMPAK X....

LAIN BODY, LAIN REACTION KAN...'

SO...SABARRRR!!!

BERMINAT DGN SKINCARE SET SHAKLEE???

JOM SEMBANG! 

RASHIDAH, 013-4404869 :)


stok susu baby maisara :) x banyak, tapi CUKUP! ALLAH bagi ikut kecukupan tau :)
Berpagian menyusun stok susu baby maisara sblom bertolak ke prinzpark utk meneguk ilmu dari masters2 hebat.
Alhamdulillah dpt cover balik production lepas cuak tgk stok menyusut hari tu.
Tekniknya hanya:


1.tingkatkan waktu mengepam
2.power pumping
3.makan dgn teratur
4.happy2 saja jgn stress.
5. Konsisten amik supplemen

*lepas ni sapa buat saya stress, saya cepuk dgn botol susu.hahahaha


Ummu Umar, 013-4404869 :)

Adakah anda sering mengalami keletihan, pening kepala, susah tidur, sakit-sakit badan terutamanya di kawasan bahu dan belakang, degupan jantung yang kuat, sakit dada, meloya, ketar badan, sejuk tangan dan berpeluh???

JIKA YA! anda sudah menunjukkan gejala STRESS yg melampau!

Stress jangka panjang akan menyebabkan aliran hormon adrenalin dan kortisol secara terus-menerus masuk ke dalam darah, dan aliran ini memiliki kesan kerosakan kpd tubuh badan.

Dan kedua2 hormon ini boleh menyumbang kpd tekanan darah tinggi dan kehilangan fungsi kekuatan tubuh.

Ha...dah tau stress bahaya..xyahlah stress sgt dok kejar dunia. Haha. Akhir2 tahun ni elok sgtlah standby BCOMPLEX sbotol dua kat rumah and ofis tu kan.. hehe

Kenapa pulak bcompleks?? Sbb ianya mengandungi Niacin yg terbukti mampu melegakan masalah berkaitan depressi.

Nak cuba bcomplex? Pastikan saya tahu ye.. psstt..stress x baik utk ibu mengandung dan menyusu 


Rashidah, 0134404869 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ 4 COMING :)

PENGEDAR SHAKLEE YG SAH DI MALAYSIA!

PENGEDAR SHAKLEE YG SAH DI MALAYSIA!
sedia memberi konsultansi percuma ekslusif untuk pelanggan kami sahaja!

LABELS

advanced joint health tablet (4) alfalfa (9) allergik (3) anemia (1) antibodi (1) antikanser (5) antioksidan (6) arthritis (1) asid folic (1) atasi sembelit (1) b complex (6) basic H (1) batu karang (1) berat badan idaman (1) berat badan ideal (2) BMI (3) breastfeeding (12) carotomax (2) chewable vitamin C (1) child development (8) collagen powder (6) CoQ health (2) Cyst ovari (2) darah tinggi (1) dehydration (3) demam (2) ekzema (3) ESP (26) Family Wellness Programme (1) fibroid (1) gastrik (2) GLA complex (9) Good to know (52) GOUT (1) Haircare (4) healing crisis (1) herbal Cream (2) herblax (1) hukum menipu testimoni (1) Ibu Menyusu (1) imbalance hormon (1) immune booster (4) Indeks Glisemik (1) Joint Health Set (3) Juadah Puasa (1) kalsium (1) keahlian Shaklee (1) keputihan (2) kesihatan jantung (1) kesihatan lelaki (1) kesihatan wanita (17) kesuburan (5) Kuih Raya (1) kulit cantik (4) kulit kering (2) Kurus (3) Lecithin (2) low hb (2) luka cepat sembuh (1) mealshakes (12) mencegah kehamilan (1) mighty triple gem programme (1) mobile water filter (1) my testimoni (6) Nutriferon (6) Nutriwhite (5) obesiti (2) OmegaGuard (7) Ostematrix (6) Pengedar Shaklee (2) penghadaman (1) penjagaan dalaman (24) penjagaan kediaman (3) penjagaan luaran (5) Performance Drink (5) pipi merah (1) pregnancy and fertility (5) promotion (8) PROSTAT (1) Protein (3) rahsia awet muda (1) resdung (3) ruam (1) seronoknya bershaklee (27) Set Diabetes (2) Set Ibu Berpantang (9) Set Ibu Mengandung (7) Set Ibu Menyusu (13) SET LELAKI (1) Set Puasa (3) Setiu (1) shaklee difference (9) shaklee kuala terengganu (3) sinus (1) skincare and beauty (32) slimming set (3) strawberry (1) tambah berat (1) tambah selera (1) tazkirah (15) tenaga (1) Terengganu (1) terlalu kurus (2) testimoni (66) testimoni breastfeeding (1) Testimoni Set Ibu Berpantang (7) Testimoni Set Ibu Mengandung (6) Testimoni Set Ibu Menyusu (5) Testimoni Set Kesuburan (1) Testimoni Slimming Set (2) Tips Berpantang (1) Tips Bersalin (4) Tips Penyusuan (9) Total Wellness Connection (1) tumit pecah (1) vitalea (7) vitamin C (7) Vitamin E (12) vitamin semulajadi (2) vitamin sintetik (2) vivix (14) Weight management (6) zinc complex (1)

Ikut saya kalau mahu cantik :)

Powered by Blogger.

KENALI KAMI

KENALI KAMI
Key Coordinator Rashidah Juhari

TINGGALKAN JEJAK!






JANA PENDAPATAN DARI RUMAH

JANA PENDAPATAN DARI RUMAH
Teringin nak jadi ibu yang hanya bekerja dari rumah??? klik skrg, sy bantu anda dgn SHAKLEE!

SHAKLEE IS DAILY NEED!

Popular Posts