Monday, October 20, 2014



dah lama nak share testimoni sahabat baik saya a.k.a my roommate zaman U dulu-dulu. hehe..

jom kita ikuti kisah bagaimana wani jatuh cinta dengan shaklee :)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

source: wani

Saat hatiku terpaut dan jatuh cinta...



Alhamdulillah....setelah sekian lama, sempat jugak nak menulis....haaa...saat hatiku terpaut dan jatuh cinta....agak2 cinta monyet ke cinta manusia yer? ihi..Ni nak citer pasal saat aku jatuh cinta dengan vitamin favourit ku....SHAKLEE :)


Sebenarnya saya start beli shaklee dah lama dah....tahun 2012 kot....tapi nak wat camana, mmg terkenal dgn sikap xde disiplin kan....so makan tak sampai sebulan stop....haha....buat pekasam jela vitamin-vitamin tu kat lam peti...


Pastu, akhir tahun lepas lam bulan september or oktober gitu, saya rasa nak try balik shaklee ni sbb masa tu cam ada rasa sakit2 belakang....mula la terpikir, kurang kalsium kot, sbb saya mmg tak suka minum susu...bukan setakat tak suka, tapi mmg tak leh telan and minum....hahahha...so saya pon mesej la ex-rumet saya masa kat UTP dulu (dia ni jual shaklee dah lama....yg masa tahun 2012 tu pon saya beli ngn dia jugak la..ihi)...so dia pon suggest la kat saya untuk ambik OSTEMATRIX...ini rupa dia...kat dalam ni ada cukup sumber kalsium yg diperlukan oleh badan berserta vitamin D dan magnesium serta boron yg diperlukan utk bantu penyerapan kalsium...kalo kalsium saje yang ada, sia2 je sbb kalsium tu xleh pon nk di serap... (nanti kita citer lebih lagi pasal OSTEMATRIX ni lenkali k)...





Yang keduanya...saya pon masa tu cam ada darah-darah sikit kat najis...cuak plak...buasir ke?? so saya pon tanya jugak kat dia...anything to suggest? so dia pon suggest tambah ZINC dan OMEGA...'semua pon ada ni'...saya cakap lam hati...pastu teros tanya lagi2 produk untuk period pain saya...haha (teruja punya pasal...berkesan ke tak belom tau...and disiplin makan ke tak pon tatau...haha)


Last2, ni la hasil produk yang saya amik dengan rumet saya tu...:)





Ok, lepas saya makan....saya makan memang ikot jadual tao...ni testimoni saya;


Najis saya dah tak ada darah!!! tak sampai seminggu pon makan ZINC, OMEGA and OSTEMATRIX...alhamdulillah...
Saya dah tak perlu ambil MC tiap-tiap bulan....sbb period pain saya dah hilang berkat ambik GLA dan dengan izin Allah ofcourse...
Yang ni saya tak expect pon...kepala saya dah tak cepat sakit macam dulu...kalo dulu memang selalu sakit tahap rasa nak hantuk kat dinding....saya btau rumet saya, de cakap...."Wani ambik B-COMPLEX dengan OSTEMATRIX kn...dia memang bagus untuk migrain...


Tu diaa~~~ objektif 2 je....tapi dapat 3 teros...Alhamdulillah....so saya pon teros JATUH CINTA dengan shaklee...and teros tanya rumet camana nk jadi member...sbb harga member ofkos jauh lebih murah kan....20-30% jimat....boleh la simpan2 duit sket...ihihi


Sampai situ dulu kisah cinta saya on product...next time saya cite camane saya jatuh cinta dengan bisness dia plak k...wink3~~ :)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ha..bestkan...mmg berkesan produk shaklee ni kalau ikut cara yang betul.hehe

pm saya kalau berkenan dgn produk shaklee

rashidah 013-4404869

Phytocol-ST™

Bertindak Secara Semula Jadi untuk Merendahkan Paras Kolesterol

Kod Produk:11006 (60 tablet)
Phytocol-ST ialah rumusan proprietari yang dapat menghalang penyerapan kolesterol oleh tubuh.
  • Mengandungi bahan-bahan yang terbukti secara klinikal, dan disokong oleh lebih 80 kajian, berkesan dalam merendahkan paras kolesterol LDL secara semula jadi
  • Dirumus daripada campuran sterol & stanol
  • Membekalkan 2,000mg sterol & stanol tumbuhan setiap hari, mengikut saranan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH)

#throwback...

[Miss nampak muda lah]

Situasi di kelas tadi selepas test..
Trainee A: umur puan berapa?
Me: cuba teka.
Trainee A: erm..muda la kan..xbleh nk teka lah. 25 ka?
Me: salah...tp xsmpai 30lagi..anak pun dah dua
Trainee A: (cengang gaya terkejut)
Saya tgk puan ms hr 1st hr tu mmg nmpk muda sgt..tp hr ni lain sket lah.
Me: ye lah.. actually age is just a number kan. Sy dh 27 dah..hr tu nmpk muda..hr ni nmpk tua kan.haha..mgkin sbb gaya pemakaian tudung baju dan sbgainya. Hr ni mmg hari sy malas n rushing.selekeh.haha..
Trainee B: ye..umur number je puan.. yg pnting maintain muda..Puan..mana farid kamil?
Me: ha??
Trainee B: ye puan..puan kan mcm bini farid kamil..
Me: hahaha..gelak besar. (Dlm hati: jauh panggang dari api..haha)

Conclusion :

-adakalanya cara berpakaian kita boleh menjadikan kita nampak lebih tua/muda. So..kna pandai pilih..saya kalau pakai tudung bawal mmg nmpk muda..kalau pkai tudung awning trus nmpk mcm mak.

-kalau nak nampak cantik perfect tanpa cela..make up je lah. Bleh jd mcm artis terus.tp saya hanya sukakan suatu yg natural dan hanya mengamalkan supplement dan compact powder sahaja. Rs wajah lebih ringan..biarlah nampak x menyerlah pun..janji saya selesa.

~saya yakin dgn izin ALLAH.. supplement shaklee akan bantu saya lebih awet muda bila tua nnt. Penting tuh 

Sekian kisah utk hari ni..hihi...Coretan buat hilang stress hihi

Alhamdulillah.. dapat jugak dlm 5oz sambil2 lipat kain, tgk tv, dan makan keropok.kbtolan baby dh tdo. Best btol bila ada handsfree bra..skaligus bleh pam n buat kerja.

Harga handsfree bra paling murah pun dlm rm60 kt pasaran kan...tp sy dapat tanpa keluar apa2 kos.

Anda nk tau cara dapatkan handsfree bra tanpa keluarkan kos?

ok, mudah je :

caranya bleh gunting satu line pendek kt tgh bra mcm dlm gambar ni. Boleh amik bra yg lama2 kalau syg nk guna baru. Mcm gambar bawah ni.



Tapi cara ni sesuai utk corong pam yg mcm medela tu.kalau jenis yg mcm spectra 3 tu mgkin boleh. Tp line yg digunting kena panjang lagi la. Yg sy buat ni muat2 utk medela swing maxi punga bs. Dia boleh dicabut...mcm dlm gmbar bawah ni...



kalau yg corong xboleh cabut tu sy x pasti lak, mungkin boleh lubangkan besar sket.hihi

oklah, semoga bermanfaat ye :)


Gambar hiasan : bekalan semasa mengepam :)


"STRESS DAN KEPENATAN PUNCA SUSU MERUDUM???"

Sapa setuju dgn statement ni?

Sy sgt stuju! Pgalaman sy sdiri....Awl bln hr tu smggu sy di KL utk training dan short vacation with family. Sy bebas dari tugas harian dan sy rs lebih relax dan happy. Apa yg sy perasan.. susu sng bengkak walau baby dah minum. Mencurah2..

vacation with family, memang syiok!!

Then lepas sy balik ke ofis.. faham2 je lah kan tggl ofis lama apa jadi..sedebuk dtg kerja mmg rushing. Dan badan jd sgt penat. Stress bleh dtg tnpa sdar(kena paham stress ni bukan tension yg meraung2 tu..stress ni bila bdn kita dibebani dgn load yg xspatutnya..yg x mmpu ditanggung badan kita). Dan sy perasan ..wlupun di ofis..tnpa baby di sisi.. susu x bengkak sgt...kalau pam pun x sbnyk sblom ni...

So...ibu yg mnyusu ni...kalau ada mslh... identify dlu apa puncanya susu merudum Kalau tau penat n stress bleh pujuk diri n rest sbntr..mcm sy..bila dh sedar..sy amik masa pause skjp..rehat minda..tenangkan diri..doa bnyk2 pada Allah dan sy ambil sesuatu yg boleh bg tenaga balik utk sy..dan paling penting..kalau ada mslh susu merudum..sy akn cerita kat suami..so suami dpt doakan skali n beri smula keyakinan kpd sy....mmg berhasil jugak cara ni..wlupun skrg production x smeriah dlu..tp at least still cukup utk baby...

Sy x pernah letakkn 100% pengharapan pada SHAKLEE sbb bg sy ia hanya elemen yg membantu sy lebih bertenaga..elak dari kepenatan yg melampau... Bukannya bila makan SHAKLEE trus sy harapkan susu mengalir terus...yes..shaklee hnya mknn utk tubuh badan sy. Susu bnyk tu bg sy hnyalah bonus...

*tgh berusaha nak naikkan balik production. Sebab bekalan baby ke taska sudah meningkat ke 24 oz sehari. Doakan sy terus kuat! sekarang mmg giler2 double triplekan waktu mengepam dan double triplekan makan jugak, ahaks! gurau je. :P



Lebih sebulan maisara mengalami batuk berkahak...ruam di pipinya pun asyik berulang naik...sy sgt risau kalau batuknya itu disebabkan lelah atau alergik...stlah bbrp rawatan susulan dari klinik..saya bertekad untuk membawa maisara ke pakar kanak2. Walaupun ada doktor yg hny mengatakan batuk akan hilang bila minum ubat..sy tetap minta surat untuk di refer. Xlogik dgn 2x nebulizer..dah diberi antibiotik... kahak x hilang2 kan..

Alhamdulillah..hari ni segala persoalan dirungkai oleh Dr.Mazidah..paedtrician pakar perdana... jauh ke KB sbb paed KTS pergi haji...

Punca batuk berpanjangan maisara mmg bukan disebabkan virus. Tapi lebih kepada alergik. Daripada pemerhatian doktor..maisara mewarisi gen asma dan alergik. Dan ini ditunjukkn oleh kesan ekzema pada kulitnya. Kata doktor bila dah ada mewarisi gen 4 serangkai (alergik,lelah,resdung,ekzema) anak akan ada potensi tinggi untuk mengidap at least 1 sakit dlm 4serangkai ni...so..maisara nampak lebih kpd ekzema dan batuk alergik(nmpk mcm ada mild athma). Walau diberi ubat..ia mgkin akan berulang.. Jalannya hanya mengawal supaya maisara tidak dijangkiti selsema dan mengawal persekitarannya supaya x terlalu panas dan kotor..

Sy bertanya ttg pemakanan sy yg memungkinkan kandungan susu menjadi alergik kepada maisara. Kata doktor... disini tdk timbul soal kandungan susu badan..ia lebih kpd gen..so..makan apa pun mmg akan berulang alergik tu..gen dah ada dalam tubuh dan diwarisi..

So..nampak disini...ekzema lebih kpd warisan genetik. Pengawalan mkn tu hanya faktor sampingan yg boleh meredakan baby kalau ada alergik dgn seafood dsb. Dan pemakanan sms hamil pun xde kaitan dgn ekzema baby. Sbb sy tgk bnyk trend menyalahkan shaklee ESP bila bayi yang lahir mengidap ekzema.take note, ianya warisan genetik! Of koz dgn izin ALLAH jualah...

Alhamdulillah..walau maisara blom lagi sepenuhnya sihat..sy bersyukur kerana sudah tahu punca kesakitannya so that prevention can be easier for us

Doakan baby maisara kuat untuk hadapi "anugerah" ujian kesihatan daripada ALLAH 

~SHAKLEE tetap pilihan utama saya 

Ummu Umar
013-4404869

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TQ 4 COMING :)

PROMOSI OCT 2014

PROMOSI OCT 2014
ESP BELI 6 PERCUMA 1!

PROMOSI SEPT-OCT 2014

PROMOSI SEPT-OCT 2014
MEALSHAKES BUY 3 FREE 1!

PENGEDAR SHAKLEE YG SAH DI MALAYSIA!

PENGEDAR SHAKLEE YG SAH DI MALAYSIA!
sedia memberi konsultansi percuma ekslusif untuk pelanggan kami sahaja!

LABELS

advanced joint health tablet (4) alfalfa (8) allergik (3) anemia (1) antibodi (1) antikanser (5) antioksidan (6) arthritis (1) asid folic (1) atasi sembelit (1) b complex (5) basic H (1) batu karang (1) berat badan idaman (1) berat badan ideal (2) BMI (3) breastfeeding (12) carotomax (2) chewable vitamin C (1) child development (8) collagen powder (6) CoQ health (2) Cyst ovari (2) darah tinggi (1) dehydration (3) demam (2) DIARI WAHM (26) ekzema (3) ESP (26) Family Wellness Programme (1) fibroid (1) gastrik (2) GLA complex (9) Good to know (52) GOUT (1) Haircare (4) healing crisis (1) herbal Cream (2) herblax (1) hukum menipu testimoni (1) Ibu Menyusu (1) imbalance hormon (1) immune booster (4) Indeks Glisemik (1) Joint Health Set (3) Juadah Puasa (1) kalsium (1) keahlian Shaklee (1) keputihan (2) kesihatan jantung (1) kesihatan lelaki (1) kesihatan wanita (17) kesuburan (5) Kuih Raya (1) kulit cantik (4) kulit kering (2) Kurus (3) Lecithin (2) low hb (2) luka cepat sembuh (1) mealshakes (12) mencegah kehamilan (1) mighty triple gem programme (1) mobile water filter (1) my testimoni (6) Nutriferon (6) Nutriwhite (4) obesiti (2) OmegaGuard (7) Ostematrix (6) Pengedar Shaklee (2) penghadaman (1) penjagaan dalaman (24) penjagaan kediaman (3) penjagaan luaran (5) Performance Drink (5) pipi merah (1) pregnancy and fertility (5) promotion (7) PROSTAT (1) Protein (3) resdung (3) ruam (1) Set Diabetes (2) Set Ibu Berpantang (9) Set Ibu Mengandung (7) Set Ibu Menyusu (12) SET LELAKI (1) Set Puasa (3) Setiu (1) shaklee difference (9) shaklee kuala terengganu (3) sinus (1) skincare and beauty (31) slimming set (3) strawberry (1) tambah berat (1) tambah selera (1) tazkirah (15) tenaga (1) Terengganu (1) terlalu kurus (2) testimoni (66) testimoni breastfeeding (1) Testimoni Set Ibu Berpantang (7) Testimoni Set Ibu Mengandung (6) Testimoni Set Ibu Menyusu (5) Testimoni Set Kesuburan (1) Testimoni Slimming Set (2) Tips Berpantang (1) Tips Bersalin (4) Tips Penyusuan (9) Total Wellness Connection (1) tumit pecah (1) vitalea (7) vitamin C (7) Vitamin E (12) vitamin semulajadi (2) vitamin sintetik (2) vivix (13) Weight management (6) zinc complex (1)

Ikut saya kalau mahu cantik :)

Powered by Blogger.

KENALI KAMI

KENALI KAMI
Key Coordinator Rashidah & Farhan

TINGGALKAN JEJAK!






JANA PENDAPATAN DARI RUMAH

JANA PENDAPATAN DARI RUMAH
Teringin nak jadi ibu yang hanya bekerja dari rumah??? klik skrg, sy bantu anda dgn SHAKLEE!

SHAKLEE IS DAILY NEED!

Popular Posts